Η νόσος των χοίρων ανησυχεί τους παραγωγούς των ΗΠΑ

Η νόσος των χοίρων ανησυχεί τους παραγωγούς των ΗΠΑ

84
Η νόσος των χοίρων ανησυχεί τους παραγωγούς των ΗΠΑ

Το Κέντρο Πληροφοριών για την Υγεία των Χοίρων (Swine Health Information Center -SHIC) δημοσίευσε στις αρχές Απριλίου μια νέα έκθεση αναφορικά με τη νόσο των χοίρων, με τα δείγματα σε Κίνα και Κορέα να μην είναι ενθαρρυντικά.

Τον περασμένο Μάρτιο η νόσος Foot-and-Mouth Disease (FMD) παρουσίασε έντονη δραστηριότητα με τον εμβολιασμό να παίρνει εκτεταμένες διαστάσεις και στις δύο χώρες για την αντιμετώπιση του.

Αν και στην Κίνα εντοπίζονται σποραδικά φαινόμενα, το γεγονός ότι ένα κοπάδι 1.200 προβάτων προσβλήθηκε από την νόσο στην επαρχία Henan της Κίνας εγείρει πρόσθετες ανησυχίες. Επισημαίνεται ότι η κτηνοτροφική παραγωγή της επαρχίας Henan βασίζεται αρκετά στους χοίρους και αυτό το επίπεδο κρουσμάτων της νόσου ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες στους μεγάλους παραγωγούς της κινεζικής επικράτειας.

Παράλληλα οι ειδικοί που αξιολογούν τις αναφορές του SHIC σχετικά με την πορεία των νόσων που πλήττουν την κτηνοτροφία προσπαθούν να συσχετίσουν την σημασία του κάθε επιμέρους περιστατικού με την βιομηχανία χοιρινού κρέατος εκ μέρους των ΗΠΑ. Καθώς οι συνθήκες αλλάζουν το ίδιο ισχύει και για τον βαθμό συνάφειας, με τους συνεργάτες του SHIC να προσπαθούν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για διεθνή περιστατικά που σχετίζονται με τις νόσους που πλήττουν την κτηνοτροφία τα οποία παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους τοπικούς παραγωγούς των ΗΠΑ.

Τέλος επισημαίνεται ότι το όλο πρόγραμμα έρευνας και παρακολούθησης το οποίο χρηματοδοτείται από το SHIC, αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα σε συνεργασία με το Κέντρο Επιδημιολογίας και Υγείας των Ζώων USDA APHIS.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/CRAIG LASSIG

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.