Η αγορά της Σαουδικής Αραβίας στο επίκεντρο της Βραζιλίας

Η αγορά της Σαουδικής Αραβίας στο επίκεντρο της Βραζιλίας

48
Η αγορά της Σαουδικής Αραβίας στο επίκεντρο της Βραζιλίας

Η Σαουδική Αραβία παραμένει για ακόμη μια φορά μεταξύ των αγορών-στόχων του “Brazilian Rice”μιας σύμπραξης μεταξύ της Brazilian Trade and Investment Promotion Agency (Apex-Brasil) και της Brazilian Rice Industry Association (ABIARROZ). Η επέκταση του σχεδίου υπογράφηκε το πρωί της Πέμπτης 26 Απριλίου 2018 στο Porto Alegre (RS), σε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχε η ηγεσία του κλάδου.

«Εξακολουθούμε να βασιζόμαστε στη Σαουδική Αραβία, ειδικά λόγω της δυναμικής του προβρασμένου ρυζιού στην αγορά αυτή», δήλωσε ο Gustavo Ludwig, διευθυντής της Brazilian Rice, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ANBA. Παράλληλα ο κ. Ludwig επεσήμανε ότι το Gulfood το οποίο αποτελεί την κορυφαία έκθεση για την διατροφή και το εμπόριο που διοργανώνεται στο Ντουμπάι, θα δώσει την δυνατότητα σε πολλές βραζιλιάνικες εταιρίες να εξερευνήσουν περισσότερες ευκαιρίες.

Από την δική της πλευρά η ABIARROZ επεσήμανε ότι η Σαουδική Αραβία εξακολουθεί να παραμένει χώρα που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και χρειάζεται περαιτέρω «εξερεύνηση». Παράλληλα τόνισε ότι χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Παναμάς, το Περού και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι άλλες αγορές-στόχοι του σχεδίου για την περίοδο 2018-2020 όπου θα πρέπει να συγκεντρωθεί ρευστότητα από επενδύσεις.  Το Ιράκ αναφέρθηκε επίσης από τον κ. Ludwig ως εξέχουσα αγορά, παράλληλα με την Κούβα, τη Σενεγάλη, τη Βενεζουέλα, τη Σιέρρα Λεόνε, τη Νικαράγουα, τη Βολιβία και τη Γκάμπια.

“Η ενέργεια αυτή είναι ζωτικής σημασίας, αφού συνήθως υπάρχει πλεόνασμα ρυζιού στη Βραζιλία και το κανάλι εξαγωγής ενός ήδη βιομηχανοποιημένου προϊόντος γίνεται πολύ σημαντικό”, τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ABIARROZ, Elton Doeler. Επιπροσθέτως ο κ. Doeler δήλωσε ότι στόχος αποτελεί να μετατραπεί η Βραζιλία σε αναγνωρισμένο ανταγωνιστή στο διεθνές εμπόριο για την ποιότητα και την παραγωγική της ικανότητα.

Όπως γίνεται αντιληπτό η σύσφιξη των ήδη καλών σχέσεων σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο παραμένει πρωταρχικός στόχος τόσο της Σαουδικής Αραβίας όσο και της Βραζιλίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.