Σε άνοδο οι εισαγωγές LNG από την Κίνα

Σε άνοδο οι εισαγωγές LNG από την Κίνα

124
Σε άνοδο οι εισαγωγές LNG από την Κίνα

Η Κίνα εισήγαγε 3,25 εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) τον Μάρτιο του 2018, σημειώνοντας αύξηση 64,2% σε σχέση με τις εισαγωγές του αντίστοιχου μήνα πέρυσι.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι τελωνειακές αρχές της Κίνας οι συνολικές κινεζικές εισαγωγές LNG το πρώτο τρίμηνο του 2018 έφτασαν τους 12,38 εκατομμύρια τόνους παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξης του 59,1%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Η Κίνα ξεπέρασε την Δημοκρατία της Κορέας και έγινε ο δεύτερος εισαγωγέας LNG το 2017,  σύμφωνα με την IHS Markit, μια παγκόσμια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της πληροφόρησης μάρκετινγκ.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας οι εισαγωγές φυσικού αερίου από την χώρα έχουν αυξηθεί για να καλύψουν την αυξανόμενη κατανάλωση στην εγχώρια αγορά, η οποία καθοδηγείται κυρίως από τις περιβαλλοντικές πολιτικές για την αντικατάσταση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.