Ιρανικές τράπεζες εισβάλλουν στην Ευρώπη;

Ιρανικές τράπεζες εισβάλλουν στην Ευρώπη;

155
Ιρανικές τράπεζες εισβάλλουν στην Ευρώπη;

Μετά την απόφαση του Ιράν για την υιοθέτηση του ευρώ στις διεθνείς οικονομικές του συναλλαγές, τρεις ιρανικές ιδιωτικές τράπεζες σχεδιάζουν να ανοίξουν υποκαταστήματα στη Γερμανία για να αυξήσουν και να διευκολύνουν τις εμπορικές συναλλαγές, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Iran Daily την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Συγκεκριμένα, η Middle East Bank, η Saman Bank και η Sina Bank σχεδιάζουν να ανοίξουν υποκαταστήματα σε γερμανικές πόλεις για να αυξήσουν τις εμπορικές σχέσεις του Ιράν με την Ευρώπη, σύμφωνα με τον Ιρανό πρέσβη στη Γερμανία. Αναλυτικότερα, η Middle East Bank θα ανοίξει υποκαταστήματα στο Αμβούργο, η Saman Bank στοχεύει να εδραιωθεί στην Φρανκφούρτη, ενώ η Sina Bank δεν έχει λάβει ακόμα την τελική της απόφαση για την γερμανική πόλη που θα «φιλοξενήσει» τα υποκαταστήματά της.

Μετά την εφαρμογή του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν τον Ιανουάριο του 2016, τα υποκαταστήματα της Bank Melli Iran στο Αμβούργο και της Bank Sepah στη Φρανκφούρτη όπως επίσης και αυτά της Iran-Europe Bank διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη πραγματοποίηση συναλλαγών μεταξύ Ιράν και Ευρώπης, δήλωσε ο Ιρανός πρέσβης Majedi. Παράλληλα υπογράμμισε ότι το εμπόριο ανάμεσα σε Ιράν και Γερμανία έφτασε σε αξία τα 3,4 δις δολάρια την προηγούμενη χρονιά παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξης του 12,5 % συγκριτικά με το 2016.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι μετά την υιοθέτηση του ευρώ έναντι του δολαρίου που ίσχυε έως σήμερα για τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές του, η Τεχεράνη επιδιώκει να εδραιωθεί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της μεγαλύτερης οικονομίας της Γηραιάς Ηπείρου  αποσκοπώντας έτσι στην σύσφιξη των σχέσεών της με την Ευρώπη.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.