Οι μειωμένες τιμές iron ore συρρικνώνουν τα κέρδη της Vale

Οι μειωμένες τιμές iron ore συρρικνώνουν τα κέρδη της Vale

59
Οι μειωμένες τιμές iron ore συρρικνώνουν τα κέρδη της Vale

H βραζιλιάνικη μεταλλευτική εταιρεία Vale SA εμφάνισε μειωμένα καθαρά κέρδη κατά 36% το πρώτο τρίμηνο του 2018 συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, κυρίως λόγω της μειωμένης τιμής του σιδηρομεταλλεύματος (iron ore).

H εταιρεία δήλωσε ότι τα καθαρά κέρδη της για το πρώτο τρίμηνο του 2018 μειώθηκαν στα 1,59 δις δολάρια από τα 2,49 δις δολάρια του αντίστοιχου περσινού διαστήματος. Παράλληλα τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν και αυτά μια μείωση της τάξης του 8% στα 3,97 δις δολάρια.

Οι οικονομικές ζημίες που σχετίζονται με τις διακυμάνσεις στο νόμισμα και τα επιτόκια της Βραζιλίας ανήλθαν σε περίπου 185 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με τα κέρδη των 229 εκατομμυρίων δολαρίων το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ τα καθαρά λειτουργικά έσοδα του βραζιλιάνικου κολοσσού αυξήθηκαν κατά 1% στα 8,6 δις δολάρια.

Ο CEO της Vale σε δήλωσή του την Τετάρτη 25 Απριλίου ανέφερε ότι πολιτική της εταιρείας αποτελεί ο περιορισμός των επενδύσεων με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και η ενίσχυση των μετόχων της ,ενώ παράλληλα στόχος αποτελεί η μετατροπή της σε μια «πιο προβλέψιμη εταιρεία».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.