Μειωμένα επίπεδα αύξησης στη νοτιοκορεάτικη εξαγωγική δραστηριότητα

Μειωμένα επίπεδα αύξησης στη νοτιοκορεάτικη εξαγωγική δραστηριότητα

34
Μειωμένα επίπεδα αύξησης στη νοτιοκορεάτικη εξαγωγική δραστηριότητα

Επιβράδυνση καταγράφηκε στην αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ν. Κορέας το πρώτο εισοσαήμερο του Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι οι νοτιοκορεάτικες εξαγωγές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το ήμισυ σχεδόν της οικονομίας της χώρας, έχουν καταγράψει τους τελευταίους 18 μήνες ένα ράλι ανόδου. Συγχρόνως ο Μάρτιος του 2018 αποτέλεσε τον 77ο συνεχόμενο μήνα κατά τον οποίο η χώρα κατέγραψε εμπορικό πλεόνασμα.

Το διάστημα 1-20 Απριλίου 2018 οι εξαγωγές της Ν. Κορέας άγγιξαν σε αξία τα $32,8 δις, αύξηση κατά 8,3% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η μέση ημερήσια εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας το πρώτο εικοσαήμερο του Απριλίου ανήλθε σε $2,05 δις, αύξηση κατά 4,9% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ενώ κατέγραψε μείωση κατά 9,3% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου Μαρτίου.

Η χαμηλότερη αύξηση των εξαγωγών της Ν. Κορέας οφείλεται στην υποτίμηση του γουόν έναντι του αμερικανικού δολαρίου, αλλά και στην εμπορική προστατευτική πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ.

Ωστόσο σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ η παγκόσμια ζήτηση για ημιαγωγούς (semi- conductors) καθώς και για πετρελαϊκά προϊόντα της Ν. Κορέας παρέμεινε ισχυρή τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Απριλίου.

Το διάστημα 1-20 Απριλίου 2018 το εμπορικό πλεόνασμα της Ν. Κορέας ανήλθε σε $1,94 δις. Ενδιαφέρον έχει ότι τον περασμένο Μάρτιο το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας κατέγραψε ρεκόρ, καθώς ανήλθε σε $6,87 δις.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/YONHAP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.