Η South African Airways στο χείλος του γκρεμού

Η South African Airways στο χείλος του γκρεμού

78
Η South African Airways στο χείλος του γκρεμού

Η South African Airways (SAA) απευθύνθηκε στην κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής για την χρηματοδότηση 404 εκατ. δολαρίων με σκοπό την κάλυψη των άμεσων δαπανών της. Παράλληλα ο κρατικός αερομεταφορέας προειδοποίησε ότι ενδέχεται να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της το επόμενο διάστημα καθώς μάχεται να παραμείνει σε λειτουργία.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο CEO της αεροπορικής εταιρείας κ. Vuyani Jarana βρίσκεται στο αρχικό στάδιο ενός σχεδίου ανάκαμψης που αποσκοπεί στον σταδιακό «απογαλακτισμό» της εταιρείας από την κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής. Να επισημανθεί στο σημείο αυτό ότι η τελευταία είχε εγκρίνει σχέδιο διάσωσης για την South African Airways η οποία αδυνατούσε να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή του χρέους της προς την Citigroup.

«Χρειαζόμαστε ρευστότητα άμεσα», δήλωσε ο κ. Jarana σε δημοσιογράφους στο Kέιπ Τάουν την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 ενώ νωρίτερα ανέφερε ότι η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις στοχεύοντας να βρει ιδιωτικό εταίρο για την αεροπορική εταιρεία.

Τονίζεται ότι σύμφωνα με τα εταιρικά αποτελέσματα της SAA, η καθαρή της ζημία για το οικονομικό έτος 2017 ανήλθε στα 5,6 δις ραντ με την εταιρεία να προχωρά τον Μάρτιο του 2018 στην απόλυση δύο υψηλόβαθμων στελεχών της συμπεριλαμβανομένου και του CFO κ. Phumeza Nhantsi.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.