Η Αίγυπτος κλείνει το μάτι στην ενεργειακή αυτάρκεια

Η Αίγυπτος κλείνει το μάτι στην ενεργειακή αυτάρκεια

148
Η Αίγυπτος κλείνει το μάτι στην ενεργειακή αυτάρκεια

Η Αίγυπτος θα δημοπρατήσει 10 ή 11 «ενεργειακά oικόπεδα» για την εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, όπως φέρεται να δήλωσε ο Υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου την Τετάρτη 17 Απριλίου 2018  από το Κάιρο. Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η κυβέρνηση της Αιγύπτου σχεδιάζει κάτι αντίστοιχο και στην Ερυθρά Θάλασσα μέχρι τα τέλη του 2018.

Σύμφωνα με το Reuters, το Κάιρο αποσκοπεί στο να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου σημαντικά ώστε να μειωθούν οι εισαγωγές του «μαύρου χρυσού» από άλλες χώρες και να επιτευχθεί αυτάρκεια στο εσωτερικό της Αιγύπτου.

Μετά την Αίγυπτο, και η Αλγερία φαίνεται να κινείται προς την κατεύθυνση αυτή, με τον διευθύνων σύμβουλο της κρατικής εταιρείας Sonatrach της Αλγερίας Abdelmoumen Ould Kaddour να δηλώνει από το Οράν της Αλγερίας ότι η εταιρεία σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγή της σε δέκα χρόνια. «Αυξάνοντας την παραγωγή, έχουμε την δυνατότητα να είμαστε λιγότερο ευάλωτοι στις υψηλές διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου» τόνισε ο κ. Abdelmoumen Ould Kaddour στο πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας Algerie Presse Service (APS).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.