Αισιοδοξία της Μόσχας για την εφαρμογή του Nord Stream 2

Αισιοδοξία της Μόσχας για την εφαρμογή του Nord Stream 2

111
Αισιοδοξία της Μόσχας για την εφαρμογή του Nord Stream 2

O Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, φάνηκε πεπεισμένος ότι η υλοποίηση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 θα συνεχιστεί κανονικά, σύμφωνα με δηλώσεις του σε ρωσικά μέσα την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018.

«Είμαστε βέβαιοι ότι το έργο θα εκπονηθεί με επιτυχία διότι είναι κυρίως εμπορικό και θα είναι ζωτικής σημασίας για τους Ευρωπαίους και πολλές ευρωπαϊκές εταιρίες», τόνισε ο κ. Novak .

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Τass, η συντονισμένη προσπάθεια για την απόκτηση των απαραίτητων αδειών από τις χώρες, την αποκλειστική οικονομική ζώνη και τα χωρικά ύδατα τα οποία θα διασχίζει ο αγωγός, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Η διαχειρίστρια εταιρία του μεγαλόπνοου Nord Stream 2 AG έχει ήδη εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες για την κατασκευή και τη λειτουργία του αγωγού από την Γερμανία και την Φινλανδία, ενώ οι διαδικασίες για την χορήγηση των αδειών από Σουηδία και Δανία συνεχίζονται σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Να σημειωθεί ότι το έργο Nord Stream 2 προβλέπει την κατασκευή δύο γραμμών αγωγού φυσικού αερίου με συνολική χωρητικότητα 55 δις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως από την ακτή της Ρωσίας μέσω της Βαλτικής Θάλασσας στη Γερμανία με το συνολικό κόστος του έργου να ανέρχεται στα 9,5 δις ευρώ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/STEFAN SAUER GERMANY OUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.