Μη επανδρωμένα φορτηγά στα λιμάνια της Κίνας

Μη επανδρωμένα φορτηγά στα λιμάνια της Κίνας

255
Μη επανδρωμένα φορτηγά στα λιμάνια της Κίνας

Ένα ηλεκτρικό φορτηγό χωρίς οδηγό (self-trucking) κινέζικης κατασκευής, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές του στο κινεζικό λιμάνι Tianjin στις 12 Απριλίου 2018.

Το φορτηγό, εξοπλισμένο με ραντάρ λέιζερ, κάμερα υψηλής ευκρίνειας και έξυπνες υπολογιστικές ικανότητες, ολοκλήρωσε λειτουργίες όπως οδήγηση, στάθμευση, φόρτωση και εκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων όπως επίσης και  ανταπόκριση σε οδοφράγματα.

“Η επιτυχημένη δοκιμή σηματοδοτεί την πρόσφατη πρόοδο της Κίνας στην ανάπτυξη self-driving φορτηγών για λιμενικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) υψηλής τεχνολογίας”, δήλωσε ο Zhu Lianyi, εκπρόσωπος της Tianjin Port (Group) Co Ltd.

To φορτηγό που αναπτύχθηκε από κοινού από τις εταιρίες Τianjin Port (Group) Co Ltd, China National Heavy-Duty Truck Group Co Ltd και Tianjin TruckTech Company διαθέτει ένα σύστημα οδήγησης παγκόσμιας κλάσης και έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα μεταφέροντας πλήρες φορτίο.

Ο Zhang Tianlei, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tianjin TruckTech, δήλωσε ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο φορτηγό μπορεί να εξασφαλίσει καλή απόδοση τη νύχτα, όπως επίσης και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες (ομίχλη, βροχή και χιόνι).

Σύμφωνα τέλος με το Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας το λιμάνι της Tianjin κατέγραψε throughput άνω των 15 εκατ. τυποποιημένων εμπορευματοκιβωτίων το 2017 και έχει ως στόχο να αυξήσει τον αριθμό αυτό σε 18 εκατ. το 2020, με τις αυτοματοποιημένες αποβάθρες εμπορευματοκιβωτίων να είναι η μελλοντική τάση για την ανάπτυξη των λιμένων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.