Νέα συμφωνία για την παροχή υπηρεσιών σε ελληνικά εμπορικά πλοία από τον...

Νέα συμφωνία για την παροχή υπηρεσιών σε ελληνικά εμπορικά πλοία από τον Bureau Veritas

384
Νέα συμφωνία για την παροχή υπηρεσιών σε ελληνικά εμπορικά πλοία από τον Bureau Veritas

Παρουσία της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος και των ανωτάτων στελεχών του Γαλλικού Νηογνώμονα στον Πειραιά, υπεγράφη την Μεγάλη Τετάρτη (4/4/2018) στο Γραφείο του Αρχηγού ΛΣ –ΕΛΑΚΤ από τον Αντιναύαρχο κ. Σταμάτιο Ράπτη και την Πρόεδρο & Δ/νουσα Σύμβουλο της Bureau Veritas Hellas A.E. κα Παγιέτ Παλαιολόγου η επικαιροποιημένη συμφωνία εξουσιοδότησης του αναγνωρισμένου δυνάμει του Ευρωπαϊκού Κανονισμού αριθ. 391/2009 Οργανισμού ‘Bureau Veritas Marine & Offshore SAS’ από την Ελληνική Πολιτεία για την παροχή υπηρεσιών επιθεώρησης και πιστοποίησης των ελληνικών εμπορικών πλοίων βάσει των διεθνών συμβάσεων του ΙΜΟ και της εφαρμοστέας εθνικής νομοθεσίας.

DSC_4923

Κατά την υπογραφή της νέας συμφωνίας- με ισχύ από 11/4/2018 και τετραετή διάρκεια -, τονίστηκε από κοινού η ανάγκη συνέχισης παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς το Ελληνικό πλοίο από τον νηογνώμονα, αλλά και η ανάγκη λελογισμένου εκσυγχρονισμού τυχόν παρωχημένων απαιτήσεων της αρχής, με γνώμονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητος του Ελληνικού πλοίου και παράλληλη θωράκιση της προστασίας του περιβάλλοντος & της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας στη θάλασσα, στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας και του κοινοτικού κεκτημένου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.