Κύμα ναυπηγήσεων για την Samsung Heavy Industries

Κύμα ναυπηγήσεων για την Samsung Heavy Industries

232
Κύμα ναυπηγήσεων για την Samsung Heavy Industries
Φωτό αρχείου/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries έλαβαν παραγγελία για 2 νέα πλοία μεταφοράς LNG, από εταιρεία της οποίας το όνομα δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα, με option ναυπήγησης άλλων δύο στο μέλλον.

Τα δύο νέα πλοία θα έχουν χωρητικότητα 174.000 κ.μ.  και αναμένεται να παραδοθούν τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο του 2020, αντίστοιχα.

Η αξία της ναυπήγησης των δύο πλοίων εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε $368 εκατ.

Τα πλοία θα είναι επίσης εφοδιασμένα με πετρελαιοκινητήρα διπλού καυσίμου, τύπου X-DF, το οποίο θα προσφέρει εξαιρετική απόδοση στην κατανάλωση των καυσίμων τους.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης η παραγγελία για τα δύο πλοία πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο που η αγορά του LNG χαρακτηρίζεται από αυξημένους ναύλους και υψηλή ζήτηση για LNG με στόχο την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών παγκοσμίως.

Από τις αρχές του 2018 έως και σήμερα οι παραγγελίες που έχει δεχτεί η Samsung Heavy Industries αφορούν 8 containerships, 4 πλοία μεταφοράς LNG και 2 δεξαμενόπλοια, συνολικής αξίας $1,37 δις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.