Απεργίες πλήττουν κορυφαίους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς

Απεργίες πλήττουν κορυφαίους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς

96
Απεργίες πλήττουν κορυφαίους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς

Τη Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018, η κορυφαία γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa προχώρησε στην ακύρωση 800 πτήσεων που ήταν προγραμματισμένες για την Τρίτη 10 Απριλίου, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στις οποίες προέβησαν εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα σε αεροδρόμια του Μονάχου, της Φρανκφούρτης, της Κολωνίας και της Βρέμης.

Πιο συγκεκριμένα, το συνδικάτο Verdi ανακοίνωσε ολιγοήμερη απεργία από τις 05:00 έως τις 18:00 επηρεάζοντας έτσι 90.000 επιβάτες.

Η Lufthansa ανέφερε ωστόσο ότι οι πτήσεις της Τετάρτης 11 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Παράλληλα, στη Γαλλία οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται από τους εργαζόμενους τόσο σε υπηρεσίες εδάφους όσο και αέρος τις τελευταίες επτά ημέρες, είχαν σαν αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων ύψους 170 εκατ. ευρώ για την Air France-KLM.

Σύμφωνα με κορυφαία ειδησεογραφικά πρακτορεία, τουλάχιστον δέκα συνδικάτα που συμμετέχουν ενεργά στις απεργίες απαιτούν αύξηση των μισθολογικών απολαβών των εργαζομένων κατά 6%, με την διοίκηση της Air France να αντιπροτείνει μία αύξηση της τάξης του 1% που θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια. Αντίστοιχες απεργίες είναι προγραμματισμένες για τις 17,18, 23 και 24 Απριλίου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/BORIS ROESSLER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.