Αλλάζει «χέρια» η ιστορική ναυτιλιακή Scandlines

Αλλάζει «χέρια» η ιστορική ναυτιλιακή Scandlines

320
Αλλάζει «χέρια» η ιστορική ναυτιλιακή Scandlines

Η ιστορική ακτοπλοϊκή εταιρεία Scandlines, της οποίας η ιστορία ξεκινά το 1872, δραστηριοποιείται στον χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας, συνδέοντας την Δανία, την Γερμανία και την Σουηδία με καθημερινά δρομολόγια.

Με επίσημο δελτίο Τύπου, ο βρετανικός επενδυτικός όμιλος 3i Group plc ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην πώληση της επένδυσής του στη ναυτιλιακή στα equity funds First State Investments και Hermes Investment Management, επαναγοράζοντας ωστόσο ποσοστό 35%. Πλέον, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Scandlines αναδεικνύεται η First State (50,1%), ενώ η Hermes Investment Management θα κατέχει το 14,9%. Η συμφωνία δίνει στην Scandlines αξία ιδίων κεφαλαίων ύψους €1,7 δις.

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται σήμερα από 8 επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία, τα οποία πραγματοποιούν σε ετήσια βάση περισσότερες από 42.000 αναχωρήσεις, συνδέοντας την Γερμανία και την Δανία με την Σκανδιναβία. Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε βασικό και αξιόπιστο παίκτη στον τομέα των μεταφορών μεταξύ Γερμανίας και Δανίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, το 2016 τα πλοία του στόλου της μετέφεραν 15 εκ. επιβάτες, 3,2 εκ. οχήματα, 64.000 λεωφορεία καθώς και αρκετούς χιλιάδες τόνους εμπορευματικών αγαθών.

Ο στόχος των νέων ιδιοκτητών είναι η περαιτέρω επένδυση στην πράσινη τεχνολογία και η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/BERND WUESTNECK

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.