Νέες θαλάσσιες οδοί από την Qatargas προς τη ΝΑ Ασία

Νέες θαλάσσιες οδοί από την Qatargas προς τη ΝΑ Ασία

110
Νέες θαλάσσιες οδοί από την Qatargas προς τη ΝΑ Ασία

Η Qatargas υπέγραψε πρόσφατα MoU με την Electricity Generating Authority of Thailand (EGAT), τον μεγαλύτερο παραγωγό ηλεκτρισμού της Ταϊλάνδης, με στόχο τη συνεργασία τους και την ανταλλαγή γνώσεων και πληροφοριών αναφορικά με την αγορά του LNG.

Η συμφωνία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στην αγορά του LNG, οι οποίες αφορούν την προμήθεια και τη μεταφορά του φυσικού αερίου, καθώς και την ύπαρξη πλωτών μονάδων αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRUs).

Μέρος της συμφωνίας αποτελεί και η προμήθεια με LNG της Ταϊλάνδης από την Qatargas.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Qatargas δήλωσαν ότι χαίρονται ιδιαίτερα με τη συνεργασία της εταιρείας τους με την EGAT, καθώς στόχος της Qatargas αποτελεί η ικανοποίηση των ενεργειακών αναγκών στην παγκόσμια αγορά του LNG.

Από μέρους της EGAT, επισημάνθηκε ότι η Qatargas αποτελεί έναν κορυφαίο παραγωγό και προμηθευτή LNG ο οποίος χαρακτηρίζεται από τεχνολογική καινοτομία, γεγονός που θα συμβάλει στην ενίσχυση των γνώσεων της EGAT για τον χώρο της ενέργειας.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης η EGAT στοχεύει να εισάγει έως το 2024 περίπου 5 εκατ. τόνους LNG.

Φωτό: qatargas.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.