Χωρίς τέλος οι ναυπηγήσεις ευρωπαϊκών κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς

Χωρίς τέλος οι ναυπηγήσεις ευρωπαϊκών κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς

140
Χωρίς τέλος οι ναυπηγήσεις ευρωπαϊκών κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς

Τα νορβηγικά ναυπηγεία Vard, θυγατρική εταιρεία των Fincantieri, σύναψαν συμφωνία με την εταιρεία κρουαζιέρας Viking Cruises για τη ναυπήγηση δύο κρουαζιερόπλοιων, με option ναυπήγησης άλλων δύο στο μέλλον.

Τα δύο κρουαζιερόπλοια εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμα προς παράδοση το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και το δεύτερο τρίμηνο του 2022, αντίστοιχα.

Η αξία ναυπήγησης των δύο πλοίων υπολογίζεται σε $573,6 εκατ. περίπου.

Η Vard με ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι τα κρουαζιερόπλοια θα σχεδιαστούν με τέτοιον τρόπο που να είναι φιλικά προς το περιβάλλον και να προσφέρουν ασφαλείς πλόες στους επιβάτες τους.

Η Viking Cruises υλοποιεί δυναμικά την επεκτατική της στρατηγική μέσα από τη ναυπήγηση νέων πλοίων, τα οποία θα πραγματοποιούν ποτάμιες και θαλάσσιες κρουαζιέρες.

Πρόσφατα η Viking Ocean Cruises, η οποία δραστηριοποιείται στις θαλάσσιες κρουαζιέρες, υπέγραψε συμφωνία με τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri για τη ναυπήγηση 6 κρουαζιερόπλοιων, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με μοντέρνα συστήματα ασφάλειας, θα διαθέτουν προχωρημένα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, ενεργειακά αποδοτικούς κινητήρες και σύστημα καθαρισμού των αέριων ρύπων που εκπέμπουν.

Φωτό: vikingcruises.co.uk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.