Νέο πλοίο μεταφοράς LNG παραλαμβάνει η NYK Line

Νέο πλοίο μεταφοράς LNG παραλαμβάνει η NYK Line

268
Νέο πλοίο μεταφοράς LNG παραλαμβάνει η NYK Line

Η ιαπωνική NYK Line παρέλαβε πρόσφατα ένα νέοτευκτο πλοίο μεταφοράς LNG. Πρόκειται για το «Marvel Falcon», χωρητικότητας 114.084 τόνων, μήκους 293 μ. και πλάτους 45,8 μ., το οποίο ναυπηγήθηκε από τα ναυπηγεία της Samsung Heavy Industries.

Το νέο πλοίο της NYK Line, αποτελεί το πρώτο από μια σειρά πλοίων τα οποία ναυπηγούνται για την εταιρεία και τα οποία πρόκειται να ναυλωθούν από την Mitsui OSK Lines για μία περίοδο 25 ετών, έχοντας ως στόχο να δραστηριοποιηθούν στη μεταφορά φορτίων LNG από το Cameron LNG Project, το οποίο βρίσκεται 18 μίλια  βόρεια του Κόλπου του Μεξικού.

Το 2019 εκτιμάται ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το Cameron LNG Project, παράγοντας ετησίως 14,95 εκατ. τόνους LNG περίπου, οι εξαγωγές του οποίου θα πραγματοποιούνται από τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ προς άλλες χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το «Marvel Falcon» διαθέτει μεταφορική ικανότητα 174.000 κυβικών μέτρων, ενώ είναι εφοδιασμένο με πετρελαιοκινητήρα διπλού καυσίμου, τύπου X-DF, το οποίο προσφέρει εξαιρετική απόδοση στην κατανάλωση καυσίμων του πλοίου.

Φωτό: nyk.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.