Η Σιβηρία τροφοδοτεί με LNG την ασιατική αγορά

Η Σιβηρία τροφοδοτεί με LNG την ασιατική αγορά

215
Η Σιβηρία τροφοδοτεί με LNG την ασιατική αγορά

Η Novatek, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός φυσικού αερίου της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι μέσω της θυγατρικής της εταιρείας «Novatek Gas and Power Asia Pte. Ltd.», μετέφερε στην Ινδία το πρώτο της φορτίο LNG από το «Yamal LNG Project».

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός έχει θέσει ως στόχο να ενισχύσει την παρουσία του στην ασιατική αγορά, ικανοποιώντας τις ενεργειακές της ανάγκες. Η Ινδία, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Novatek αποτελεί μια αγορά- κλειδί η οποία θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου αυτού.

Το «Yamal LNG Project», διαχειριστής του οποίου είναι η Novatek, η Total, η CNPV και το Silk Road Fund, αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής φυσικού αερίου της Ρωσίας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο τέθηκε σε λειτουργία η πρώτη από τις τρεις γραμμές παραγωγής στη Sabetta στη χερσόνησο Yamal της Ρωσίας, στη Σιβηρία.

Το «Yamal LNG Project» αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία εντός του 2019 και εκτιμάται ότι θα παράγει 16,5 εκατ. μετρικούς τόνους σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.