Ανοδική πορεία για τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία

Ανοδική πορεία για τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία

132
Ανοδική πορεία για τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία

Η Samsung Heavy Industries (SHI) δέχτηκε παραγγελία για δύο πλοία κατηγορίας Aframax, με option ναυπήγησης στο μέλλον επιπλέον δύο, ίδιας κατηγορίας από την ίδια ναυτιλιακή εταιρεία.

Σύμφωνα με τη Vessels Value, η αξία ναυπήγησης των δύο πλοίων, χωρητικότητας 112.000 τόνων, έκαστο, ανέρχεται σε $87 εκατ., ενώ η παράδοσή τους εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί εντός του 2019.

Η SHI έχει καταφέρει από τις αρχές του 2018 έως και σήμερα να δεχτεί παραγγελίες συνολικής αξίας $827 εκατ. τουλάχιστον, γεγονός που προκαλεί θετικές προσδοκίες στην εταιρεία ότι θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο της για το 2018 (παραγγελίες συνολικής αξίας $8,2 δις).

Αισιοδοξία χαρακτηρίζει επίσης και τους άλλους δύο μεγάλους ναυπηγικούς ομίλους της Ν. Κορέας, την Hyundai Heavy Industries (ΗΗΙ) και την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), με την πρώτη να δέχεται παραγγελίες για 35 πλοία, συνολικής αξίας $2,5 δις περίπου, το πρώτο τρίμηνο του 2018 και την δεύτερη να καταγράφει για πρώτη φορά κέρδη έπειτα από έξι ολόκληρα χρόνια.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/YONHAP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.