«Ζωή» στα γερμανικά ναυπηγεία από την ασιατική κρουαζιέρα

«Ζωή» στα γερμανικά ναυπηγεία από την ασιατική κρουαζιέρα

256
«Ζωή» στα γερμανικά ναυπηγεία από την ασιατική κρουαζιέρα

Ξεκίνησαν στη ναυπηγική μονάδα που διατηρούν τα γερμανικά ναυπηγεία MV Werften στο Βισμάρ οι εργασίες ναυπήγησης του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου που έχει ποτέ κατασκευαστεί στην Γερμανία, για λογαριασμό της εταιρείας Dream Cruises, η οποία ανήκει στον ασιατικό όμιλο Genting Hong Kong.

Το νέο πλοίο, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2020, χωρητικότητας 204.000 gt, θα έχει μήκος 342 μέτρα, πλάτος 46,4 μ. και βύθισμα 9,5 μέτρων. Το κατηγορίας Global Class κρουαζιερόπλοιο θα μπορεί να φιλοξενεί στις 2.500 καμπίνες του σχεδόν 5.000 επιβάτες. Επιπλέον, θα διαθέτει multiplex κινηματογράφο, θεματικό πάρκο, σπα, πισίνες, μεγάλο αριθμό εστιατορίων ασιατικής κουζίνας, πλήθος εμπορικών καταστημάτων καθώς και ένα πολυτελές shopping mall.

Συνολικά από τα ναυπηγεία MV Werften σε Βισμάρ και Ροστόκ θα ναυπηγηθούν δύο κρουαζιαερόπλοια Global Class, με το δεύτερο να παραδίδεται στα τέλη του 2021.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο της Dream Cruises θα έρθει να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της ασιατικής κρουαζιέρας. Η τελευταία μπορεί να αντιμετωπίζει μία πρόσκαιρη ύφεση, αλλά παράγοντες της αγοράς θεωρούν πως μεσο-μακροπρόθεσμα οι χώρες της ΝΑ Ασίας θα καταστούν από τους κορυφαίους προορισμούς κρουαζιέρας στον κόσμο, με σημαντική ώθηση να δίνεται και από την αύξηση της εγχώριας ζήτησης.

Φωτό: mv-werften.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.