Αντλία βυθοκόρησης από την Damen με αντοχή στη φθορά

Αντλία βυθοκόρησης από την Damen με αντοχή στη φθορά

228
Αντλία βυθοκόρησης από την Damen με αντοχή στη φθορά

Ο όμιλος Damen Shipyards παρουσίασε πρόσφατα μία νέα βυθοκόρο, η οποία λειτουργεί πραγματοποιώντας έγχυση νερού (Water Injection Dredger – WID), με ένα σύστημα τοποθέτησης και άμεσης λειτουργίας εγκατεστημένο πάνω σε ένα πλοίο της σειράς Multi Cat. Τέτοιες δυνατότητες εντοπίζονται συνήθως μόνο σε εξειδικευμένες πλατφόρμες, αν και η Damen συνειδητοποίησε ότι η πρόωση και η ευελιξία ενός Multi Cat το καθιστούν μια κατάλληλη πλατφόρμα για αυτό το είδος βυθοκόρησης.

Το Multi Cat χρησιμοποιείται συνήθως για να βοηθάει τις βυθοκόρους αναρρόφησης κοπής (Cutter Suction Dredgers – CSD) στις εργασίες βυθοκόρησης, πραγματοποιώντας εργασίες όπως η μετακίνηση αγκυρών και η αντικατάσταση των δοντιών κοπής. Η Damen συνειδητοποίησε ότι με την προσθήκη συστημάτων βυθοκόρησης, το Multi Cat θα μπορούσε πραγματικά να αναλάβει τη διαδικασία της βυθοκόρησης.

Με την έγχυση νερού μεγάλου όγκου αλλά χαμηλής πίεσης, το συσσωρευμένο χώμα αποκτά ροή και με τη βοήθεια του θαλάσσιου ρεύματος ή και της κλίσης του πυθμένα, η λάσπη μπορεί να αφαιρεθεί από λιμάνια και θαλάσσιες οδούς, συμπεριλαμβανομένων ποταμών και καναλιών. Η βυθοκόρος Multi Cat WID θα είναι εφοδιασμένη με μια αντλία βυθοκόρησης της Damen, η οποία διαθέτει αντοχή στη φθορά και έχει κατασκευαστεί για να λειτουργεί στα πιο σκληρά περιβάλλοντα εργασίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.