Πρόσω ολοταχώς για κρουαζιερόπλοιο με ιστία (Βίντεο)

Πρόσω ολοταχώς για κρουαζιερόπλοιο με ιστία (Βίντεο)

575
Πρόσω ολοταχώς για κρουαζιερόπλοιο με ιστία (Βίντεο)

Τα ναυπηγεία STX France έχουν αναπτύξει ένα νέο σχέδιο για τη ναυπήγηση ενός κρουαζιερόπλοιου με ιστία. Πρόκειται για το πλοίο «Silenseas», το οποίο εκτιμάται ότι θα πλέει με την βοήθεια πανιών, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο ενέργεια και μειώνοντας το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης Seatrade Cruise Global, τα γαλλικά ναυπηγεία παρουσίασαν την ιδέα τους για το νέο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο θα έχει μήκος 190 μ. και θα διαθέτει 150 καμπίνες για τη διαμονή των επιβατών του.

Από το 2009 τα STX France ερευνούν την χρήση ιστίων για την πρόωση των πλοίων και έχουν παρουσιάσει και στο παρελθόν ανάλογα σχέδια.

Η ναυπήγηση του νέου πλοίου θα προκύψει μέσα από χρήση των ιστίων σε συνδυασμό με τις τελευταίες τεχνολογίες πρόωσης και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, όπως το LNG, οι μπαταρίες κ.ά, τα οποία θα οδηγήσουν σε μείωση της ενέργειας από την πρόωση του «Silenseas» κατά 60% στις κρουαζιέρες που αναμένεται να πραγματοποιεί στην θαλάσσια περιοχή της Καραϊβικής.

Φωτό/Βίντεο: stxfrance.fr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.