Ακόμη μία πυρκαγιά ξεσπά σε πλοίο της Maersk Line

Ακόμη μία πυρκαγιά ξεσπά σε πλοίο της Maersk Line

1110
Ακόμη μία πυρκαγιά ξεσπά σε πλοίο της Maersk Line
Φωτό από την κατάσβεση πυρκαγιάς στο «Maersk Honam» / Indian Coast Guard

Μετά το πρόσφατο περιστατικό με την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο «Maersk Honam», ενώ εκείνο βρισκόταν στην Αραβική Θάλασσα, ένα ανάλογο περιστατικό λαμβάνει χώρα σε δεύτερο πλοίο της Maersk Line.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε αυτήν την φορά στο containership «Maersk Kensington», χωρητικότητας 6.188 TEUs, ενώ το πλοίο είχε αναχωρήσει από την πόλη Σαλάλα του Ομάν και κατευθυνόταν προς τη Διώρυγα του Σουέζ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Maersk η φωτιά ξέσπασε σε ένα από τα αμπάρια του πλοίου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Το 26μελές πλήρωμα του πλοίου είναι καλά στην υγεία του και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Maersk Line, σύμφωνα με μια αρχική έρευνα που διεξήχθη, η φωτιά που ξέσπασε στο «Maersk Kensington» δεν συνδέεται με την φωτιά στο «Maersk Honam», η οποία και οδήγησε στην απώλεια πέντε ναυτικών.

Το «Maersk Kensington», σημαίας των ΗΠΑ, αυτήν την στιγμή βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω από το λιμένα της Σαλάλα, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να αποτραπεί το ενδεχόμενο να επεκταθεί η φωτιά.

Σύμφωνα με έμπειρους παρατηρητές, το πλοίο σώθηκε γιατι τηρήθηκε η διαδικασία απελευθέρωσης διοξειδίου του άνθρακα από το μόνιμο σύστημα κατάσβεσης στο χώρο των κυτών του πλοίου. Η συγκεκριμένη βέβαια διαδικασία ήταν επιτυχής διότι τα κύτη του πλοίου είχαν προηγουμένως ασφαλιστεί αεροστεγώς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.