Ελπίδα και αισιοδοξία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας

Ελπίδα και αισιοδοξία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας

165
Ελπίδα και αισιοδοξία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του 2017 ο ρυθμός της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης σημείωσε αύξηση της τάξεως του 3,7%, αντιπροσωπεύοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2011.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη του OECD, σημειώθηκαν στις χώρες της Ε.Ε., στην Κίνα, στην Τουρκία και στην Βραζιλία το περασμένο έτος.

Σύμφωνα με τον OECD κατά τη διάρκεια του 2017 το παγκόσμιο εμπόριο αυξήθηκε κατά 5%, συγκριτικά με το 2016 προσελκύοντας νέες επενδύσεις και συμβάλλοντας στην ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας.

Αναφορικά με το μέλλον ο OECD εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα αυξηθεί κατά 3,9%, τόσο για το 2018 όσο και για το 2019. Μεγαλύτερη αύξηση από την αναμενόμενο εκτιμάται ότι θα καταγραφεί τα επόμενα χρόνια στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στην Γαλλία, στο Μεξικό, στην Τουρκία και στη Ν. Αφρική, μεταξύ των χωρών που συνθέτουν την Ομάδα των Είκοσι (G20).

Η Ρωσία αποτελεί τη μόνη χώρα από τις G20 της οποίας ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης θα σημειώσει μείωση, της τάξης του 1,8% το 2018, συγκριτικά με το περασμένο έτος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.