Η Airbus επενδύει στην αγορά της Ινδίας

Η Airbus επενδύει στην αγορά της Ινδίας

87
Η Airbus επενδύει στην αγορά της Ινδίας

Η Ινδία εκτιμάται ότι έως το 2020 θα έχει καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική αγορά του κόσμου, ενώ για να καλυφθούν οι ανάγκες της συνεχώς μεγεθυνόμενης αγοράς της θα χρειαστούν περισσότερα από 1.700 επιβατικά αεροσκάφη έως το 2036.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έκθεσης της Airbus, για την περίοδο 2018-2036 η αεροπορική αγορά της Ινδίας θα χρειαστεί για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της 1.750 επιβατικά αεροσκάφη, η αξία των οποίων αγγίζει συνολικά τα $255 δις. Η ετήσια μεγέθυνση της αγοράς της εκτιμάται στο 8,1%, σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο. Για την κάλυψη των αναγκών της θα χρειαστούν 1.320 αεροσκάφη μονού διαδρόμου καθώς και 430 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου.

Σημαντικός παράγοντας που ενισχύει την ανάπτυξη των αερομεταφορών στην Ινδία είναι η ισχυρή μεγέθυνση της ινδικής οικονομίας, που οδηγεί σε αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ αλλά και σε αστικοποίηση. Σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις της Airbus έως το 2036 οι Ινδοί θα πραγματοποιούν τέσσερις φορές περισσότερα αεροπορικά ταξίδια σε σχέση με σήμερα.

Με αυτά τα δεδομένα, η Airbus στρέφει περαιτέρω το ενδιαφέρον της στην Ινδία, μια και αναδεικνύεται σε έναν από τους καλύτερους πελάτες της παγκοσμίως, με τον ετήσιο κύκλο εργασιών της από την Ινδία να εκτιμάται σε περισσότερα από $550 εκ.. Εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο ένα αεροσκάφος Airbus θα παραδίδεται στην Ινδία κάθε μία εβδομάδα για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.