Η Κίνα περιορίζει σημαντικά την παραγωγή της σε χάλυβα και άνθρακα

Η Κίνα περιορίζει σημαντικά την παραγωγή της σε χάλυβα και άνθρακα

117
Η Κίνα περιορίζει σημαντικά την παραγωγή της σε χάλυβα και άνθρακα

Στο πλαίσιο της πολιτικής της κινεζικής κυβέρνησης να περιορίσει την παραγωγή της σε χάλυβα και άνθρακα και να στραφεί προς καθαρότερες μορφές ενέργειας, ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Κινέζο πρωθυπουργό ότι εντός του 2018 θα μειωθεί η παραγωγή 30 εκατ. τόνων χάλυβα και 150 εκατ. τόνων άνθρακα στην Κίνα.

Το περασμένο έτος είχε περιοριστεί στην χώρα η παραγωγή χάλυβα και άνθρακα κατά 50 εκατ. και 250 εκατ. τόνους, αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη απόφαση από μέρους της κυβέρνησης της Κίνας ενισχύεται περαιτέρω και από την υπερπροσφορά που παρατηρείται στην παραγωγή χάλυβα και άνθρακα, για την οποία δεν υπάρχει η αντίστοιχη ζήτηση.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με το Xinhuanet, έχει ως αποτέλεσμα να επηρεαστεί αρνητικά η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας.

Η κυβέρνηση της χώρας μέσα από πολιτικές αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων των βιομηχανιών της, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην παραγωγή χάλυβα και άνθρακα, στοχεύει στην ενίσχυση της θέσης τους και στην ανάκτηση των θετικών οικονομικών τους αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.