Η Κίνα δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG παγκοσμίως

Η Κίνα δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG παγκοσμίως

130
Η Κίνα δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG παγκοσμίως

Η Κίνα αναδείχθηκε στον δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα LNG παγκοσμίως το 2017, αφήνοντας στην τρίτη θέση τη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων IHS Markit η Κίνα εισήγαγε κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους 5 δις κυβικά πόδια LNG  κατά μέσο όρο σε ημερήσια βάση. Οι εισαγωγές του μεγαλύτερου αγοραστή LNG στον κόσμο, της Ιαπωνίας δηλαδή, έφτασαν τα 11 δις κυβικά πόδια/ημέρα.

Η αξιοσημείωτη αύξηση των εισαγωγών LNG από το Πεκίνο οφείλεται στην αυξανόμενη εγχώρια ζήτηση για κατανάλωση φυσικού αερίου με στόχο να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας, η οποία έχει θέσει ως στόχο να περιορίσει την εξάρτησή της από τον άνθρακα και να στραφεί σε «καθαρότερες» μορφές ενέργειας.

Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες εισαγωγές της η Κίνα διαθέτει 17 τερματικούς σταθμούς εισαγωγής LNG σε 14 λιμένες της, οι οποίοι έχουν συνολική ικανότητα επαναεριοποίησης 7,4 δις κυβικά πόδια φυσικού αερίου ημερησίως.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Energy  Information Administration (EIA) οι εισαγωγές LNG στην Κίνα θα έχουν φτάσει τα 11,2 δις κυβικά πόδια/ημέρα μέχρι το 2021, καθώς η χώρα κατασκευάζει και άλλους τερματικούς σταθμούς που αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.