Δύο τραυματισμένοι φρουροί από πειρατική επίθεση σε δεξαμενόπλοιο

Δύο τραυματισμένοι φρουροί από πειρατική επίθεση σε δεξαμενόπλοιο

1711
Δύο τραυματισμένοι φρουροί από πειρατική επίθεση σε δεξαμενόπλοιο

Πειρατική επίθεση δέχτηκε το product tanker «ST Marseille» από πέντε άτομα, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στα ανοικτά της πόλης Κοτονού, στο Μπενίν της Δυτικής Αφρικής.

Οι πειρατές, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, κατάφεραν να επιβιβαστούν στο πλοίο και άνοιξαν πυρά ενάντια στους ένοπλους φρουρούς του «ST Marseille». Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο φρουροί.

Την ώρα της επίθεσης το πλοίο δεν είχε φορτίο οπότε οι πειρατές απέδρασαν αμέσως.

Το πλήρωμα του πλοίου είναι καλά στην υγεία του, ενώ στους δύο τραυματισμένους φρουρούς δόθηκε η απαραίτητη ιατρική φροντίδα για την αποκατάστασή τους.

Το «ST Marseille» φέρει σημαία Λουξεμβούργου και βρίσκεται υπό τη διαχείριση της γαλλικής εταιρείας ST Management SAS.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί ένα από τα πολλά που έχουν λάβει χώρα στον Κόλπο της Γουινέας από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 10 Ιανουαρίου 22 μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «MT Barrett» της Union Maritime, βρέθηκαν υπό ομηρία, όταν δέχτηκαν πειρατική επίθεση στον Κόλπο της Γουϊνέας,

Επίσης την 1η Φεβρουαρίου το δεξαμενόπλοιο «ΜΤ Marine Express»  δέχτηκε επίθεση στα ανοικτά της Κοτονού. Το πλοίο και το 22μελές πλήρωμά τους ήταν αγνοούμενα για έξι ημέρες και τελικά μετά από μία σειρά διαπραγματεύσεων απελευθερώθηκαν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.