Ρυμουλκά εξαιρετικών επιδόσεων και αξιοπιστίας ναυπηγεί η Damen

Ρυμουλκά εξαιρετικών επιδόσεων και αξιοπιστίας ναυπηγεί η Damen

1085
Ρυμουλκά εξαιρετικών επιδόσεων και αξιοπιστίας ναυπηγεί η Damen

Η Iskes Towage & Salvage, ο κυρίαρχος πάροχος ναυτιλιακών υπηρεσιών με βάση στο λιμένα του IJmuiden στο Άμστερνταμ, παρέλαβε δύο ρυμουλκά τύπου ASD 2810 από την Damen. Τα πλοία ναυπηγήθηκαν στα ναυπηγεία της Damen Song Cam Shipyards στο Βιετνάμ και παραδόθηκαν το περασμένο έτος στην Damen Shipyards στο Gorinchem  στην Ολλανδία, ως μέρος της στρατηγικής του ομίλου να τοποθετήσει πλοία για ταχεία διαθεσιμότητα στην Ευρώπη.

Αυτή η διαθεσιμότητα με βάση τη ζήτηση υπήρξε ένας σημαντικός παράγοντας στο να κερδίσει η Damen το συμβόλαιο, με τα δύο ρυμουλκά να παραδίδονται εντός δύο εβδομάδων από την υπογραφή του συμβολαίου.

Με ονομασία Phoenix και Lynx, τα ρυμουλκά είναι ουσιαστικά τυποποιημένες μορφές αυτού του best-selling μοντέλου. Με μήκος 28 μέτρα, διαθέτουν στατική δύναμη ρυμούλκησης 60 τόνων, με μέγιστη ταχύτητα 13 κόμβων και εξαιρετική ικανότητα ελιγμών και αξιοπλοΐας.

Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν τα ρυμουλκά ιδανικά για ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων όπως χειρισμός σκαφών, υπεράκτιες προμήθειες και μεταφορές από πλοίο σε πλοίο. Κάποιες μικρές τροποποιήσεις έγιναν πριν την παράδοσή τους στο πλαίσιο των απαιτήσεων της Iskes.

Με την απόκτηση των συγκεκριμένων ρυμουλκών η Iskes θα διαθέτει πλέον και θα διαχειρίζεται ένα σύνολο από εννέα ρυμουλκά τύπου ASD ναυπηγημένα από την Damen από ένα στόλο 18 πλοίων που διαθέτει.

Τα Phoenix και Lynx αποτελούν το τρίτο και το τέταρτο ρυμουλκό τύπου ASD 2810 που θα αγοραστούν από την Iskes, μετά τα αδελφά πλοία Argus και Arashi.

«H Iskes έχει ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στους αναπτυσσόμενους λιμένες του Eemshaven και του Delfzijl στην Ολλανδία», εξηγεί ο Peter Rondhuis, Εμπορικός Διευθυντής της Iskes Towage & Salvage.

Το έργο στα βορειότερα λιμάνια της Ολλανδίας ήταν υπό πίεση χρόνου και η ετοιμοπαράδοτη λύση της Damen ήταν ιδανική για τις ανάγκες μας. Είναι υπέροχο να μπορείς να ωφεληθείς από την υψηλή ποιότητα της Damen από τη μία πλευρά και από την ικανότητά της να παραδώσει τα πλοία εντός δύο εβδομάδων από την άλλη πλευρά. Λειτουργούμε με υψηλά πρότυπα και η Damen δεν μας έχει απογοητεύσει στο θέμα της ποιότητας. Το Lynx από το λιμένα βάσης του στο Delfzijl θα λειτουργεί μαζί με το ρυμουλκό Mars τύπου ASD 3212 ναυπηγημένο από την Damen και παραδοτέο το 2016, στο Eemshaven και στο Delfzijl, βοηθώντας bulk carriers και δεξαμενόπλοια που φτάνουν εκ μέρους πελατών που εξυπηρετεί η Iskes και σε άλλους λιμένες. Το Phoenix θα αντικαταστήσει το Mars στο IJmuiden/Amsterdam, βοηθώντας όλους τους τύπους πλοίων».

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η Iskes Towage & Salvage έχουν επιστρέψει σε εμάς για μία ακόμη φορά για τη ναυπήγηση ρυμουλκών», ανέφερε ο κ. Mijndert Wiesenekker, Διευθυντής Πωλήσεων Benelux, Damen. «Έχουμε μία πολύ δυνατή σχέση με την εταιρεία και ένα κοινό ενδιαφέρον να δουλέψουμε μαζί τους για να διασφαλίσουμε ότι τα πλοία τους έχουν εξαιρετικές επιδόσεις και αξιοπιστία μαζί με χαμηλά λειτουργικά κόστη, που τους επιτρέπουν έτσι να ικανοποιούν τους πελάτες τους».

Φωτό: Damen

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.