Σε καραντίνα πλοίο στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας

Σε καραντίνα πλοίο στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας

850
Σε καραντίνα πλοίο στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας
Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πλοίο το οποίο μετέφερε βωξίτη από την Ιταλία τέθηκε σε καραντίνα ενώ βρισκόταν ανοιχτά της Αντίκυρας στον Κορινθιακό κόλπο. Το πλοίο, κυπριακών συμφερόντων, έχει μεταφερθεί στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Βοιωτίας ο λόγος της καραντίνας οφείλεται σε κάποιο σοβαρό  μεταδοτικό νόσημα, το οποίο φαίνεται να οδήγησε στον θάνατο του μάγειρα του πλοίου, ενώ και ένα δεύτερο μέλος του πληρώματος παρουσίασε συμπτώματα.

Οι τοπικές αρχές έχουν διατάξει να οδηγηθεί το πλοίο σε κάποιο πιστοποιημένο λιμάνι, όπως στον Πειραιά, στην Πάτρα ή στην Ιτέα. Ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν να μην φύγει από τα χωρικά ύδατα της Βοιωτίας

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το ΑΠΕ, ο θάνατος του ναυτικού οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ενώ το υπόλοιπο πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του. Επιπλέον η συνδρομή του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητήθηκε προληπτικά για την πιθανότητα μολυσματικής ασθένειας στο πλήρωμα του πλοίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.