OPEC: Μεγαλύτερη αύξηση προβλέπεται στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου

OPEC: Μεγαλύτερη αύξηση προβλέπεται στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου

118
OPEC: Μεγαλύτερη αύξηση προβλέπεται στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου

Μεγαλύτερη αύξηση από το αναμενόμενο πρόκειται να καταγραφεί εντός του 2018 στην παγκόσμια ζήτηση για αργό πετρέλαιο σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη έκθεση του OPEC αναφέρθηκε ότι λόγω μιας πιο υγιούς εικόνας που παρατηρείται στην παγκόσμια οικονομία σε σχέση με τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με τις περικοπές στην πετρελαϊκή παραγωγή από τις χώρες μέλη του OPEC η παγκόσμια ζήτηση θα σημειώσει αύξηση αγγίζοντας τα 1,59 εκατ. βαρέλια/ημέρα μέσα στο 2018, αύξηση κατά 60.000 βαρέλια/ημέρα συγκριτικά με την προηγούμενη εκτίμηση στην οποία είχε προβεί ο OPEC.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Gulf Business News, η παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά εκτιμάται ότι θα ισορροπήσει προς τα τέλη του 2018 καθώς η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη παραγωγή από τις ΗΠΑ, καθώς και από άλλες χώρες που δεν αποτελούν μέλη του OPEC. Η προσφορά πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να φτάσει τα 1,4 εκατ. βαρέλια σε ημερήσια βάση εντός του 2018.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/HELGE HANSEN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.