Κινεζικό ενδιαφέρον για την γερμανική DVB Bank

Κινεζικό ενδιαφέρον για την γερμανική DVB Bank

120
Κινεζικό ενδιαφέρον για την γερμανική DVB Bank

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση της γερμανικής HSH Nordbank AG, η οποία κάποτε ήταν η μεγαλύτερη τράπεζα ενυπόθηκων ναυτιλιακών δανείων του κόσμου. Ενδιαφέρον για την εξαγορά της έχουν εκδηλώσει, σύμφωνα με γερμανικά ειδησεογραφικά μέσα η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Cerberus, η επενδυτική εταιρεία Apollo, καθώς και το βρετανικό Socrates Capital.

Ωστόσο, το τραπεζικό τοπίο στην Γερμανία αναμένεται να αναδιαταχθεί εκ νέου εάν την είσοδό τους κάνουν και οι Κινέζοι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, δύο κινεζικές τράπεζες -οι Bank of China και Commercial Bank of China- εμφανίζονται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της DVB Bank.

Η τελευταία διαθέτει ένα ισχυρό ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο, ενώ οι δανειοδοτήσεις της περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον σιδηροδρομικό κλάδο καθώς και offshore πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Να σημειωθεί ότι η DVB Bank είναι θυγατρική του γερμανικού τραπεζικού ομίλου DZ Bank Group. Ο τελευταίος έχει εκφράσει την διάθεσή του να προχωρήσει στην πώληση της θυγατρικής του.

Σύμφωνα με το Reuters, τόσο η DZ Bank όσο και η θυγατρική της αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες περί σχεδίου πώλησης της τελευταίας αλλά και περί του κινεζικού αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Έχει ενδιαφέρον ότι πριν από λίγα χρόνια ο τότε CEO της DVB Bank AG Wolfgang F. Driese είχε προβλέψει ότι οι κινεζικές τράπεζες θα έπαιζαν έναν πιο σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά χρηματοδότησης των μεταφορών και της ναυτιλίας, και φαίνεται πως η προ επταετίας πρόβλεψή του επιβεβαιώνεται.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ARNE DEDERT EPA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.