Σε εγρήγορση η πετρελαϊκή παραγωγή και στη Νότια Αμερική

Σε εγρήγορση η πετρελαϊκή παραγωγή και στη Νότια Αμερική

75
Σε εγρήγορση η πετρελαϊκή παραγωγή και στη Νότια Αμερική

Όπως έχει καταγραφεί, το τελευταίο διάστημα η πετρελαϊκή παραγωγή τόσο στη Βόρεια όσο και στη Νότια Αμερική βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, ενώ νέες ανακαλύψεις θα συμβάλουν σε περαιτέρω αύξησή της.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός της Βραζιλίας, η Petrobras, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ξεκίνησε η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από το πεδίο Libra, το οποίο βρίσκεται στο Santos Basin, περίπου 124 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία.

Η Petrobras, σε συνεργασία με τη Royal Dutch Shell, την Total και τις κινεζικές China National Petroleum Corporation και China National Offshore Oil Corporation, έχουν δημιουργήσει κοινοπραξία για την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου πεδίου μέσω μιας πλατφόρμας πετρελαίου που έχουν κατασκευάσει, η οποία εκτιμάται ότι θα παράγει 50.000 βαρέλια πετρελαίου και 4 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ημερησίως.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, το πεδίο Libra υπολογίζεται ότι διαθέτει μεταξύ 8 και 12 δις βαρέλια αργού πετρελαίου.

Παράλληλα, η Shell Offshore Inc., θυγατρική της Royal Dutch Shell, ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε ένα νέο πετρελαϊκό κοίτασμα στον Κόλπο του Μεξικού. Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στην εκμετάλλευση άλλων τριών πετρελαϊκών κοιτασμάτων στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, του Appomattox, του Kaikias και του Coulomb Phase 2. Η εταιρεία εκτιμά ότι έως το 2020 η ημερήσια πετρελαϊκή παραγωγή της από τα τρία παραπάνω κοιτάσματα θα ανέρχεται σε 900.000 βαρέλια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.