Έτος αλλαγών για την A.P. Møller – Mærsk A/S

Έτος αλλαγών για την A.P. Møller – Mærsk A/S

194
Έτος αλλαγών για την A.P. Møller – Mærsk A/S

Αύξηση εσόδων της τάξεως του 13% κατέγραψε η A.P. Møller – Mærsk A/S το περασμένο έτος, αντιστρέφοντας τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα που είχε το 2016.

Συγκεκριμένα τα κέρδη του δανέζικου ομίλου το 2017 ανήλθαν σε $356 εκατ., συγκριτικά με τις ζημίες των $496 εκατ. το 2016. Ωστόσο το 2017 αποτέλεσε μία χρονιά πρόκληση για τον όμιλο καθώς τον περασμένο Ιούνιο βρέθηκε στο στόχαστρο μεγάλης κυβερνοεπίθεσης με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές βλάβες στα πληροφοριακά του συστήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Το γεγονός αυτό είχε αρνητικό αντίκτυπο στα οικονομικά στοιχεία του ομίλου καθώς συνέβαλε στην απώλεια εσόδων ύψους $300 εκατ.

Επιπλέον το περασμένο έτος αποτέλεσε χρονιά αλλαγών και μετασχηματισμών για την Maersk. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε η ολοκλήρωση της εξαγοράς της γερμανικής ναυτιλιακής Hamburg Süd από τον δανέζικο κολοσσό η οποία πραγματοποιήθηκε στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών, ο κ. Søren Skou, Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ρ. Møller-Mærsk είχε δηλώσει τότε ότι με την ολοκλήρωση της εξαγοράς «έχουμε φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο στην στρατηγική μας να γίνουμε μια ολοκληρωμένη εταιρεία logistics και μεταφορών με βιώσιμη ανάπτυξη».

Το μέλλον για τις ναυτιλιακές της Βόρειας Ευρώπης είναι προφανώς στις συνδυασμένες μεταφορές, τις υπηρεσίες που βασίζονται σε προγράμματα υψηλής τεχνολογίας, τις λιμενικές υπηρεσίες και την εφαρμογή καινοτομιών σε θέματα διαχείρισης και αποθήκευσης φορτίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.