Η Sovcomflot παραλαμβάνει παγοθραυστικό πλοίο τελευταίας τεχνολογίας

Η Sovcomflot παραλαμβάνει παγοθραυστικό πλοίο τελευταίας τεχνολογίας

253
Η Sovcomflot παραλαμβάνει παγοθραυστικό πλοίο τελευταίας τεχνολογίας

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη η τελετή παράδοσης του νέου πολυλειτουργικού παγοθραυστικού πλοίου του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Sovcomflot. Πρόκειται για το πλοίο «Yevgeny Primakov», ναυπηγημένο από τα φινλανδικά ναυπηγεία Arctech Helsinki, το οποίο πήρε την ονομασία του από τον Ρώσο πολιτικό και πρώην υπουργό εξωτερικών της χώρας, ο οποίος διετέλεσε και πρωθυπουργός της Ρωσίας από το 1998 έως το 1999.

Το πλοίο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στα κοιτάσματα πετρελαίου Sakhalin-1 και Sakhalin-2.

ICEBREACKER_MORNING_038_D_cut

Το «Yevgeny Primakov» είναι από τα καλύτερα πλοία στην κατηγορία του, συνδυάζοντας υψηλή ικανότητα ελιγμών, ισχυρό σύστημα πρόωσης, μεγάλη μεταφορική ικανότητα επιβατών ενώ είναι και φιλικό προς το περιβάλλον. Το πλοίο είναι ικανό να ταξιδεύει μέσα σε πάγο πάχους έως 1,5 m, με κάλυμμα χιονιού πάχους έως 20 cm.

Το πλοίο έχει μήκος 104,4 μ., πλάτος 21 μ. και βύθισμα 7,9 μ., ενώ έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 96 άτομα.

Το νέο πλοίο της Sovcomflot θα έχει ως βάση το λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης, ενώ θα φέρει τη ρωσική σημαία.

Φωτό: sovcomflot.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.