Noτιοκορεατική επέλαση στην αγορά του wet

Noτιοκορεατική επέλαση στην αγορά του wet

168
Noτιοκορεατική επέλαση στην αγορά του wet

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Hyundai Merchant Marine (HMM) υπέγραψε συμφωνία με τα διυλιστήρια πετρελαίου της χώρας, GS Caltex, διάρκειας πέντε ετών. Τα συγκεκριμένα διυλιστήρια με την ίδρυσή τους το 1967 αποτέλεσαν τα πρώτα διυλιστήρια ιδιωτικών συμφερόντων στην Κορέα, ενώ σήμερα αποτελούν έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό όμιλο στον τομέα της ενέργειας στην χώρα.

Η συμφωνία μεταξύ της HMM και της GS Caltex, αξίας $177 εκατ., αφορά τη μεταφορά  από την HMM 19 εκατ. τόνων αργού πετρελαίου από τις χώρες της Μέσης Ανατολής προς τη Νότια Κορέα. Η συμφωνία αφορά την περίοδο Ιουλίου 2019- Αυγούστου 2024.

Η HMM ανακοίνωσε ότι οι μεταφορές αργού πετρελαίου θα πραγματοποιούνται με δύο από τα πέντε πλοία που παρήγγειλε συνολικά η εταιρεία τον περασμένο Σεπτέμβριο από τα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering και τα οποία θα είναι κατηγορίας VLCC (Very Large Crude Carriers).

Σύμφωνα με τον CEO της HMM, κ. C.K. Yoo, η εταιρεία επιδιώκει μέσα από τις μακροχρόνιες συμφωνίες με εταιρείες στον χώρο της ενέργειας να επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά του wet αλλά και να καταγράψει αύξηση στα κέρδη της.

Φωτό: hmm21.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.