Η Boeing επενδύει στην αγορά Ασίας – Ειρηνικού

Η Boeing επενδύει στην αγορά Ασίας – Ειρηνικού

102
Η Boeing επενδύει στην αγορά Ασίας – Ειρηνικού

Σε λίγες ημέρες ανοίγει τις πύλες της η διεθνής αεροπορική έκθεση «Singapore Airshow», η μεγαλύτερη της Ασίας όπου παρουσιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις και τα νέα προϊόντα από τον χώρο της αεροδιαστημικής και της αμυντικής βιομηχανίας.

Στην έκθεση ισχυρή θα είναι και η παρουσία της αμερικανικής Boeing, καθώς η τελευταία θεωρεί ότι υπάρχουν μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές αλλά και ευκαιρίες για την ίδια στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού.

Για τον αμερικανικό κολοσσό η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά σε ό,τι αφορά τα εμπορικά αεροσκάφη της, με την ζήτηση να είναι ισχυρή τόσο για τα αεροσκάφη μονού όσο και για τα αεροσκάφη διπλού διαδρόμου. Τα πλέον ευπώλητα αεροσκάφη της Boeing, στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού, είναι αυτά των οικογενειών 737 ΜΑΧ και 787 Dreamliner. Ωστόσο, στο πλαίσιο της αεροπορικής έκθεσης της Σιγκαπούρης η Boeing θα παρουσιάσει και ένα μοντέλο του νέου της αεροσκάφους 777Χ, του οποίου η ανάπτυξη και η κατασκευή βρίσκεται υπό εξέλιξη.

Για την Boeing το 2018 έχει μπει με το δεξί και οι εκτιμήσεις της κάνουν λόγο για παράδοση εντός του έτους συνολικά 810-815 εμπορικών αεροσκαφών, σχεδόν 50 περισσότερων από όσα είχε παραδώσει κατά το περασμένο έτος. Επίσης, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών στον κόσμο ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών της αλλά και των εσόδων της κατά το δ΄ τρίμηνο του 2017. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη άγγιξαν τα $3,13 δις, σχεδόν διπλάσια από τα $1,63 δις του αντίστοιχου τριμήνου του 2016. Ίδια εικόνα παρατηρείται και στα έσοδά της, τα οποία αυξήθηκαν σημαντικά στα $25,36 δις από τα $23,28 δις του τελευταίου τριμήνου του 2016.

Για το 2018 η Boeing Company αναμένει να δει τα συνολικά έσοδά της να αγγίζουν τα $96 με $98 δις, εκ των οποίων τα σχεδόν $60 δις θα προέρχονται από τις πωλήσεις εμπορικών αεροσκαφών.

Φωτό: boeing.com

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.