Δημιουργείται ιαπωνικός κολοσσός για τον ανεφοδιασμό πλοίων με LNG

Δημιουργείται ιαπωνικός κολοσσός για τον ανεφοδιασμό πλοίων με LNG

139
Δημιουργείται ιαπωνικός κολοσσός για τον ανεφοδιασμό πλοίων με LNG

Οι ιαπωνικές εταιρείες Kawasaki Kisen Kaisha (K Line), Chubu Electric Power, Toyota Tsusho Corporation και Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK Line) ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για την δημιουργία μίας νέας εταιρείας, αντικείμενο της οποίας θα είναι ο ανεφοδιασμός των πλοίων με καύσιμο LNG.

Η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα δραστηριοποιείται, αρχικά τουλάχιστον, στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στην περιοχή Τσούμπου, η οποία βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Η συγκεκριμένη απόφαση των εταιρειών οφείλεται στην αυξημένη τάση που παρατηρείται παγκοσμίως προς την χρήση του LNG, τόσο ως πηγή ενέργειας όσο και ως ναυτιλιακό καύσιμο, καθώς αποτελεί μία φιλικότερη προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση συγκριτικά με το πετρέλαιο και το μαζούτ που καίνε ως καύσιμο τα περισσότερα πλοία.

Το LNG όπως όλα δείχνουν αποτελεί το μέλλον στην αγορά της ενέργειας, ενώ ανταποκρίνεται συγχρόνως στις απαιτήσεις των διεθνών περιβαλλοντικών κανονισμών, στόχος των οποίων είναι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, οξειδίων του θείου, του νατρίου κ.ά. από τα πλοία.

Το γεγονός αυτό ωθεί αρκετούς πλοιοκτήτες να στραφούν σε ναυπήγηση πλοίων τα οποία να καταναλώνουν ως καύσιμο LNG ή να προχωρούν στην εγκατάσταση των απαιτούμενων μηχανημάτων στα πλοία τους (scrubbers) για την μείωση των εκπομπών τους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/A. CARRASCO RAGEL

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.