Η Rolls-Royce εγκαινιάζει κέντρο έρευνας και ανάπτυξης αυτόνομων πλοίων στη Φινλανδία

Η Rolls-Royce εγκαινιάζει κέντρο έρευνας και ανάπτυξης αυτόνομων πλοίων στη Φινλανδία

193
Η Rolls-Royce εγκαινιάζει κέντρο έρευνας και ανάπτυξης αυτόνομων πλοίων στη Φινλανδία

Η εταιρεία Rolls-Royce εγκαινίασε μια τελευταίας τεχνολογίας ερευνητική μονάδα στο Τούρκου της Φινλανδίας προκειμένου να αναπτύξει τις τεχνολογίες τις οποίες χρειάζεται η εταιρεία αλλά και οι συνεργάτες της για να διαμορφώσουν το μέλλον μιας ολοένα και πιο αυτόνομης ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Το νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για αυτόνομα πλοία περιλαμβάνει ένα “Remote and Autonomous Experience Space” το οποίο έχει ως στόχο να παρουσιάσει τις τεχνολογίες για αυτόνομα πλοία τις οποίες η Rolls-Royce έχει ήδη εισαγάγει, καθώς και εκείνες οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης.

Η νέα αυτή μονάδα επιτρέπει στη Rolls-Royce και στους συνεργάτες της να υλοποιούν έργα τα οποία εστιάζουν στην αυτόνομη πλοήγηση, στην ανάπτυξη κέντρων ελέγχου τα οποία βρίσκονται στην ξηρά, και στην χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε μελλοντικά απομακρυσμένες και αυτόνομες ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Μιλώντας στα επίσημα εγκαίνια της μονάδας που πραγματοποιήθηκαν στις 25 Ιανουαρίου 2018, ο πρόεδρος της Rolls-Royce Marine κ. Mikael Makinen ανέφερε: «Με υπερηφάνεια μπορώ να πω ότι το κέντρο Ε & Α είναι πλέον σε λειτουργία και ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι, οι εταίροι και οι πελάτες θα μπορούν να δουν εδώ πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα τηλεδιαχειριζόμενο και αυτόνομο θαλάσσιο μέλλον και να συνεργαστούν μαζί μας ώστε να το διαμορφώσουμε. Ο χώρος εμπειριών που αποτελεί μέρος του κέντρου εδώ στο Τουρκού, καθώς και ένας παρόμοιος ο οποίος βρίσκεται στο τεχνολογικό μας κέντρο στη Νορβηγία, έχουν ως στόχο να αποδείξουν στους πελάτες μας τα πολύ απτά οφέλη από κάτι που συχνά θεωρείται άυλη τεχνολογία.»

Φωτό: rolls-royce.com

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.