Με επιτυχία έκλεισε το 2017 για την αεροπορική εταιρεία Emirates

Με επιτυχία έκλεισε το 2017 για την αεροπορική εταιρεία Emirates

73
Με επιτυχία έκλεισε το 2017 για την αεροπορική εταιρεία Emirates

Η Emirates, η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρία του κόσμου, ολοκλήρωσε το Δεκέμβριο του 2017 άλλο ένα επιτυχημένο έτος ανάπτυξης και καινοτομίας. Η εταιρία σημείωσε βήματα που αποτελούν ορόσημα για το σύνολο του στόλου, του δικτύου και των καινοτόμων προϊόντων, εδραιώνοντας την ηγετική της θέση στην αγορά και τον πρωτοπόρο ρόλο της στη βιομηχανία της αεροπλοΐας.

Από το 2017 η Emirates έχει μεταφέρει πάνω από 59 εκατομμύρια επιβάτες, σέρβιρε πάνω από 63 εκατομμύρια γεύματα στις πτήσεις της οι οποίες αναχωρούν από το Ντουμπάι και μετέφερε πάνω από 35 εκατομμύρια αποσκευές στο δίκτυο των 156 προορισμών της.

Η Emirates πραγματοποίησε πάνω από 3.600 επιβατικές πτήσεις κατά μέσο όρο την εβδομάδα, πραγματοποιώντας πάνω από 191.000 πτήσεις το 2017, ενώ διένυσε περισσότερα από 886 εκατομμύρια χιλιόμετρα ανά τον κόσμο, κάτι που ισοδυναμεί με πάνω από 16.000 ταξίδια στον Άρη.

Συνοψίζοντας τα πεπραγμένα της χρονιάς ο Sir Tim Clark, πρόεδρος της Emirates Airline, δήλωσε: «Παρά τα σκαμπανεβάσματα του 2017, η Emirates σημείωσε σταθερή ανάπτυξη και βγήκαμε πιο δυνατοί και πιο ανθεκτικοί. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, λειτουργήσαμε ρηξικέλευθα και ανεμπόδιστα για να μετριάσουμε τις προκλήσεις και να μεγιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες. Εφαρμόσαμε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη των εσόδων, τη μείωση του κόστους και τη χρήση αναδυόμενων τεχνολογιών, ώστε να κάνουμε τις επιχειρήσεις μας πιο ευέλικτες, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα ή την εξυπηρέτηση. Το 2018 μας βρίσκει αισιόδοξους, προσπαθώντας να συνεχίσουμε να ανεβάζουμε τον πήχη για την εξυπηρέτηση των πελατών και των επιχειρησιακών επιδόσεων».

Στόχοι και επενδύσεις στόλου

Η Emirates, αύξησε το στόλο της κατά 21 νέα αεροσκάφη το 2017, με παραδόσεις 9 Α380 και 12 Boeing 777-300ER, κλείνοντας το έτος με 269 αεροσκάφη και 243 αεροσκάφη εν αναμονή παράδοσης. Αποσύρθηκαν 11 αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του έτους.

Η αεροπορική εταιρία σημείωσε την 9η χρονιά λειτουργίας του Α380, γιορτάζοντας το Νοέμβρη το ορόσημο της παράδοσης του 100ού αεροσκάφους και ενισχύοντας έτσι τη θέση της Emirates ως του αερομεταφορέα με το μεγαλύτερο αριθμό από τα εμβληματικά double-decker αεροσκάφη. Το Emirates Α380 έχει μεταφέρει πάνω από 90 εκατομμύρια επιβάτες από την εισαγωγή του το 2008.

Ενισχύοντας την επέκταση του στόλου και τη μελλοντική ανάπτυξή της, η Emirates έγινε πρωτοσέλιδο σε παγκόσμιο επίπεδο όταν έδωσε 15,1 εκατομμύρια δολάρια για 40 Boeing 787 Dreamliners. Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην αεροπορική εταιρία να διατηρήσει ένα νέο και αποδοτικό στόλο. Συμπληρώνοντας τον στόλο της, με Boeing 777 και A380 παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία για να εξυπηρετήσει μια σειρά από νέους προορισμούς και να βοηθήσει για περαιτέρω ανάπτυξη.

Για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση πιλότων υψηλής εξειδίκευσης, το 2017 άνοιξε επίσης την Ακαδημία Emirates Flight Training, μία από τις πιο εξελιγμένες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις αεροπορίας στον κόσμο, παρέχοντας την πλήρη εκπαίδευση της επόμενης γενιάς πιλότων και επαγγελματιών της αεροπλοΐας. Η επένδυση της Emirates στην Ακαδημία υπογραμμίζει τη δέσμευσή της να υποστηρίξει και να αναπτύξει πιλότους για τις δικές της επιχειρήσεις καθώς και για την ευρύτερη αεροπορική βιομηχανία.

Ενίσχυση συνδεσιμότητας

Η Emirates επέκτεινε το δίκτυό της σε 156 προορισμούς το 2017, με την προσθήκη τριών νέων προορισμών: Newark, ΗΠΑ μέσω της Αθήνας. Ζάγκρεμπ, Κροατία και Πνομ Πενχ, Καμπότζη.

Επιπλέον, η Emirates ενίσχυσε τη συχνότητα και την αναβαθμισμένη χωρητικότητα σε διάφορα σημεία του δικτύου της, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της αεροπορικής εταιρείας να προσφέρει περισσότερες επιλογές για τους πελάτες της.

Η Emirates αύξησε τον αριθμό των πόλεων που εξυπηρετήθηκαν από το A380 το 2017 σε 48, με την ένταξη πέντε νέων προορισμών: Τόκιο-Ναρίτα, Καζαμπλάνκα και Σάο Πάολο, Νίκαια και Γιοχάνεσμπουργκ. Διέθεσε περισσότερα αεροσκάφη Α380 σε ήδη υφιστάμενες διαδρομές, ενώ πρόσθεσε επιπλέον αεροσκάφη τέτοιου τύπου σε 4 προορισμούς: Βοστώνη, Κολόμπο, Βαρσοβία και Μπαχρέιν.

Τον Ιούλιο, η Emirates ξεκίνησε μια σημαντική συνεργασία με τη FlyDubai, η οποία περιλαμβάνει πτήσεις κοινού κωδικού, καθώς και τη βελτιστοποίηση των ενεργειών ώστε να προσφέρει στους ταξιδιώτες πρόσβαση σε περισσότερους από 200 προορισμούς στα συνδυασμένα δίκτυα των δύο αεροπορικών εταιρειών. Τον Οκτώβριο, η Emirates και η Qantas ανακοίνωσαν την επέκταση της επιτυχημένης συνεργασίας τους μέχρι το 2023, με προτεινόμενες αλλαγές στο δίκτυο, οι οποίες θα προσφέρουν μεγαλύτερη συχνότητα πτήσεων όλο το χρόνο και περισσότερες υπηρεσίες στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η Emirates SkyCargo εξακολούθησε να παίζει σημαντικό ρόλο στις επεκτεινόμενες δραστηριότητες της αεροπορικής εταιρείας και το 2017. Μετέφερε 2,5 εκατομμύρια τόνους εμπορευμάτων. Η Emirates SkyCargo δημιούργησε νέα σημεία αναφοράς στην αεροπορική βιομηχανία φορτίου με τις εξειδικευμένες λύσεις μεταφοράς της για βιομηχανικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακευτικών προϊόντων. Με την εισαγωγή της Emirates Pharma, ο μεταφορέας παρουσίασε αύξηση 38% στον όγκο του φαρμακευτικού του φορτίου. Τον Μάιο, οι εταιρείες Emirates SkyCargo και Cargolux Airlines ανέλαβαν μια στρατηγική επιχειρησιακή συνεργασία, η πρώτη του είδους στην αεροπορική βιομηχανία φορτίου, στην οποία οι δύο αερομεταφορείς συνεργάζονταν στενά σε διάφορες επιχειρησιακές πτυχές, έχοντας ως στόχο να ενισχύσουν τη διαθεσιμότητα σε βασικές αγορές, να βελτιστοποιήσουν τα δίκτυά τους, να ενισχύσουν επιπλέον την κίνηση εμπορευμάτων και τη διασύνδεση μεταξύ των επιμέρους κόμβων. Τον Οκτώβριο, οι δύο μεταφορείς επέκτειναν την εταιρική σχέση με μια συμφωνία τύπου codeshare.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.