Η Δανία ανασυγκροτεί επιτυχώς τις «ναυτιλιακές» της δυνάμεις

    220
    Η Δανία ανασυγκροτεί επιτυχώς τις «ναυτιλιακές» της δυνάμεις

    Την 6η θέση κατέχει η Δανία στη λίστα με τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά κράτη παγκοσμίως. Την είδηση επιβεβαίωσε και η Ναυτιλιακή Αρχή της Δανίας, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την εταιρεία αναλύσεων IHS Markit.

    Αφήνοντας στην έβδομη θέση την Γερμανία, η Δανία αποτελεί την έκτη κατά σειρά χώρα με τον μεγαλύτερο σε αριθμό διαχειριζόμενο στόλο παγκοσμίως.

    Ο κ. Brian Mikkelsen, Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Δημόσιων Σχέσεων της χώρας, επεσήμανε την ικανοποίησή του για την ενίσχυση της θέσης της Δανίας στην παγκόσμια ναυτιλία, τονίζοντας ότι μέσω του σχεδίου «Plan for Growth in Blue Denmark» η κυβέρνηση της Δανίας στοχεύει η χώρα να αποτελέσει μέχρι το 2025 έναν παγκόσμιο ναυτιλιακό κόμβο.

    Στην λίστα με τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά κράτη σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφορικά με τον όγκο των διαχειριζόμενων πλοίων, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση, η Ιαπωνία την δεύτερη και η Κίνα την τρίτη. Ακολουθούν η Σιγκαπούρη και οι ΗΠΑ, στην τέταρτη και στην πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-BERND WUESTNECK

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.