Η Κίνα ενισχύει την θέση της στον χώρο της ενέργειας

Η Κίνα ενισχύει την θέση της στον χώρο της ενέργειας

59
Η Κίνα ενισχύει την θέση της στον χώρο της ενέργειας

Η PetroChina International (Singapore), θυγατρική εταιρεία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Κίνας PetroChina, επιδιώκει να αποκτήσει ηγετική θέση στον πετρελαϊκό και ενεργειακό τομέα στην περιοχή της Ασίας- Ειρηνικού μέχρι το 2020, στοχεύοντας οι ετήσιες εμπορικές ροές της να φτάσουν τους 200 εκατ. μετρικούς τόνους.

Δεδομένης της κινέζικης πρωτοβουλίας για τον Νέο Δρόμο του Μεταξιού, η PetroChina International (Singapore) στοχεύει στην ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων που διαθέτει στη Σιγκαπούρη, επενδύοντας σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου και σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους οι εισαγωγές αργού πετρελαίου από την εταιρεία ανήλθαν σε 26,12 εκατ. τόνους, ενώ οι εξαγωγές της σε 8,33 εκατ. τόνους, αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο έναν μεγάλο προμηθευτή πετρελαίου για χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, όπως το Μιανμάρ, η Σρι Λάνκα, το Βιετνάμ και η Ινδονησία.

Επιπλέον, η PetroChina International (Singapore) σχεδιάζει να συνεργαστεί στον τομέα της ενέργειας με το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Μαλαισία, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η μητρική της εταιρεία PetroChina έχει θέσει ως στόχο να προχωρήσει σε επενδύσεις για την εγκατάσταση μονάδων αποθήκευσης πετρελαίου σε χώρες της Δυτικής Αφρικής, στην Βραζιλία και στο Πακιστάν, στο πλαίσιο της επεκτατικής της στρατηγικής. Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι θα εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ της κινεζικής κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας και άλλων παγκόσμιων πετρελαϊκών κολοσσών.

Φωτό: petrochina.com.cn

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.