Επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε φιλικά προς το περιβάλλον έργα

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε φιλικά προς το περιβάλλον έργα

81
Επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε φιλικά προς το περιβάλλον έργα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται μεταξύ των χωρών που έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά για την χρήση «καθαρότερων» μορφών ενέργειας. Κατά τη διάρκεια του 2017 η χώρα προχώρησε σε επενδύσεις ύψους $2,2 δις, οι οποίες αφορούσαν την κατασκευή του ηλιακού πάρκου Mohammed bin Rashid Al Maktoum, 50 χλμ. νότια του Ντουμπάι, καθώς και του εργοστασίου Adwea Sweihan στο Άμπου Ντάμπι, το οποίο σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Gulf Business αποτελεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο στον κόσμο που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο υπουργός ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κ. Suhail Al Mazrouei, δήλωσε στην εφημερίδα «The National» ότι η χώρα πρόκειται να επενδύσει τα επόμενα χρόνια σε περισσότερα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μέχρι το 2050 να καλύπτει το 44% των ενεργειακών αναγκών της χώρας από «καθαρές» μορφές ενέργειας. Το φυσικό αέριο καλύπτει σήμερα το 98% των ενεργειακών αναγκών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι συνολικές επενδύσεις σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο ανήλθαν σε $333,5 δις το περασμένο έτος, αύξηση κατά 3% συγκριτικά με το 2016. Οι επενδύσεις σε έργα που αφορούσαν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της χρήσης ηλιακής ενέργειας ανήλθαν σε $160,8 δις το 2017, αύξηση κατά 18% σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων σε έργα ηλιακής ενέργειας πραγματοποιήθηκε από την κινεζική κυβέρνηση ($86,5 δις) μέσα από την αυξημένη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην χώρα.

Φωτό: youtube.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.