Το Ελσίνκι αποτελεί το λιμάνι με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη

Το Ελσίνκι αποτελεί το λιμάνι με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη

379
Το Ελσίνκι αποτελεί το λιμάνι με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη

Το περασμένο έτος ο λιμένας του Ελσίνκι στην Φινλανδία αποτέλεσε τον λιμένα με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια του 2017 το λιμάνι εξυπηρέτησε 12,3 εκατ. επιβάτες, αριθμός που αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξεως του 2,4% σε σχέση με το 2016. Η αυξημένη επιβατική κίνηση στον λιμένα οφείλεται στην ανάπτυξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Ελσίνκι και Ταλίν, ως αποτέλεσμα των ισχυρών οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο πόλεων, όπως δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Λιμενική Αρχή του Ελσίνκι που εξέδωσε τα συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία του λιμένα για το περασμένο έτος.

Εκτός από τους επιβάτες τακτικών γραμμών, αύξηση της τάξεως του 16,8% καταγράφηκε στους επιβάτες κρουαζιέρας που εξυπηρέτησε το λιμάνι του Ελσίνκι πέρυσι.

Η αυξημένη επιβατική κίνηση που παρατηρείται στο λιμάνι του Ελσίνκι, κυρίως από Ασιάτες τουρίστες, έχει σημαντική επίδραση στην οικονομία της πρωτεύουσας της Φινλανδίας, συνεισφέροντας περίπου $805 εκατ. ετησίως.

Το λιμάνι του Ελσίνκι κατέγραψε επίσης αυξητικές τάσεις αναφορικά και με την εμπορευματική του διακίνηση, αποτελώντας το κύριο λιμάνι της Φινλανδίας για τις διεθνείς θαλάσσιες εμπορευματικές μεταφορές της.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2017 ο λιμένας διακίνησε συνολικά 14 εκατ. τόνους φορτίου, αύξηση κατά 14,3% σε σχέση με το 2016, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα του.

Ο κ. Jukka Kalio, διευθυντής του λιμανιού Vuosaari στο Ελσίνκι, το οποίο εξυπηρετεί μόνο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και RO-RO, δήλωσε ότι τα μεγέθη των συγκεκριμένων τύπων πλοίων έχουν σημειώσει αύξηση τα προηγούμενα χρόνια και θα συνεχίζουν να αυξάνονται, επισημαίνοντας συγχρόνως ότι αναμένεται να καταγραφεί στο μέλλον ακόμα μεγαλύτερη κίνηση επιβατών και φορτίων από τον συγκεκριμένο λιμένα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.