Το μέλλον βρίσκεται στην κρουαζιέρα εξερεύνησης

Το μέλλον βρίσκεται στην κρουαζιέρα εξερεύνησης

99
Το μέλλον βρίσκεται στην κρουαζιέρα εξερεύνησης

Ξεκίνησε στα γερμανικά ναυπηγεία του Στράσλουντ, που ανήκουν στον όμιλο MV Werften, η ναυπήγηση του νέου μέγα γιοτ εξερεύνησης της Crystal Yacht Cruises, με την πραγματοποίηση της τελετής κοπής του πρώτου κομματιού χάλυβα.

Το νέο πλοίο θα φέρει το όνομα «Crystal Endeavor», σε ανάμνηση του ερευνητικού πλοίου του Captain Τζέιμς Κουκ «HMS Endeavour», με το οποίο ο μεγάλος εξερευνητής ανακάλυψε την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία σχεδόν πριν από 250 χρόνια.

Το νέο πλοίο κατηγορίας «polar class» θα είναι ειδικά σχεδιασμένο για πλόες σε Αρκτική και Ανταρκτική, αλλά και σε τροπικές θάλασσες. To μήκος του θα φτάνει τα 183 μέτρα, η χωρητικότητά του τους 25.000 τόνους, ενώ θα έχει δυνατότητα φιλοξενίας 200 επιβατών σε πολυτελείς σουίτες.2l-image-148

Στη ναυπηγική μονάδα του Στράσλουντ ο Μαλαισιανός όμιλος Genting, στον οποίο ανήκουν τα ναυπηγεία, σχεδιάζει να επενδύσει τα επόμενα χρόνια 20 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών τους. Στόχος είναι να εξειδικευτούν στη ναυπήγηση κρουαζιερόπλοιων και ιδίως στα πολυτελή και τεχνολογικά προηγμένα κρουαζιερόπλοια εξευρεύνησης, που αποτελούν μία νέα ισχυρή τάση στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας, με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Φωτό: mv-werften.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.