Ο Σαουδαραβικός Θρόνος μεταστρέφει το ενδιαφέρον του σε νέες αγορές

Ο Σαουδαραβικός Θρόνος μεταστρέφει το ενδιαφέρον του σε νέες αγορές

122
Ο Σαουδαραβικός Θρόνος μεταστρέφει το ενδιαφέρον του σε νέες αγορές

Η Bahri Dry Bulk, θυγατρική εταιρεία της κρατικής ναυτιλιακής εταιρείας της Σαουδικής Αραβίας, Bahri, έλαβε δάνειο ύψους $96 εκατ. από την σαουδική τράπεζα Al Bilad Bank με στόχο την χρηματοδότηση της ναυπήγησης τεσσάρων πλοίων της.

Πρόκειται για τέσσερα dry bulk carriers, συνολικής αξίας $120 εκατ., τα οποία θα ναυπηγηθούν από την Hyundai Mipo Dockyard, θυγατρική της Hyundai Heavy Industries. Η συμφωνία μεταξύ της Bahri Dry Bulk και των νοτιοκορεάτικων ναυπηγείων πραγματοποιήθηκε μέσα στο τελευταίο τετράμηνο του 2017.  Η παραλαβή των τεσσάρων πλοίων αναμένεται να γίνει κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2020.

Η χωρητικότητα των νεοναυπηγηθέντων πλοίων θα ανέρχεται σε 80.000 μετρικούς τόνους το καθένα, θα τηρούν υψηλά πρότυπα ασφάλειας, εξοπλισμένα με συστήματα υψηλής τεχνολογίας και θα είναι πιο αποδοτικά στην κατανάλωση καυσίμων.

Με την παραλαβή των νέων πλοίων της η Bahri θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της Σαουδικής Αραβίας για εισαγωγές φορτίων, όπως σιτάρι και κριθάρι.

Φωτό: bahri.sa

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.