H Lufthansa κυρίαρχη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη

H Lufthansa κυρίαρχη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη

90
H Lufthansa κυρίαρχη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη

Το 2017 έκλεισε για τον όμιλο της Lufthansa με θετικό πρόσημο, καθώς πέτυχε να αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Ευρώπη, με βάση τον αριθμό των διακινηθέντων επιβατών, έχοντας ξεπεράσει έναν μεγάλο ανταγωνιστή της, τον ιρλανδικό αερομεταφορέα χαμηλού κόστους, Ryanair.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες του γερμανικού ομίλου της Lufthansa (Lufthansa German Airlines, Swiss, Austrian Airlines, Eurowings, Brussels Airlines) διακίνησαν εντός του 2017 συνολικά 130 εκ. επιβάτες. Στον αντίποδα η Ryanair ανακοίνωσε ότι μετέφερε 129 εκ. επιβάτες.

Η υποχώρηση των μεγεθών της Ryanair, που το 2016 είχε τα σκήπτρα του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της Ευρώπης βάσει αριθμού επιβατών, αποδίδεται στην υποχρεωτική ακύρωση χιλιάδων πτήσεων στα τέλη του περασμένου έτους (σχεδόν 20.000 πτήσεις), λόγω έλλειψης ικανού αριθμού πιλότων.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος της Lufthansa κατάφερε να «κερδίσει» ακόμα περισσότερους επιβάτες και λόγω των μεγάλων προβλημάτων που προκλήθηκαν από την πτώχευση της Air Berlin, το περασμένο φθινόπωρο.

Λόγω της δυναμικής της ανάπτυξης, ο όμιλος της Lufthansa ανακοίνωσε ότι εντός του 2018 θα προχωρήσει σε περισσότερες από 8.000 προσλήψεις, μεγάλο μέρος των οποίων θα αφορούν σε προσλήψεις ιπτάμενου προσωπικού.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/ARMANDO BABANI

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.