Έκπληξη ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας της Μ. Βρετανίας

Έκπληξη ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας της Μ. Βρετανίας

160
Έκπληξη ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας της Μ. Βρετανίας

Πηγές της Downing Street επιβεβαιώνουν το διορισμό του Jo Johnson, αδερφού του βρετανού υπουργού Εξωτερικών Boris Johnson, ως υφυπουργό Ναυτιλίας, σε συνέχεια της παραίτησης του προκατόχου του, John Hayes.

Ο συντηρητικός πολιτικός Jo Johnson κατείχε μέχρι χθες τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Πανεπιστημίων, Επιστημών, Έρευνας και Τεχνολογίας, θέση από την οποία αναγκάστηκε να μετακινηθεί από την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Teresa May. Σύμφωνα μάλιστα με βρετανικά ΜΜΕ, η Teresa May θέλησε με τη συγκεκριμένη κίνηση να «κουνήσει το δάκτυλο» στο νεαρό πολιτικό, για τις συχνές του διαφοροποιήσεις από την κυβερνητική γραμμή, θέτοντας τον υπό την εποπτεία του ιδιαίτερα «απαιτητικού» υπουργού Μεταφορών, Chris Grayling.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Jo Johnson είναι δημοσιογράφος, με πολυετή προϋπηρεσία σε αναγνωρισμένο ειδησεογραφικό όμιλο και με εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα εκπαίδευσης. Απόφοιτος ως μαθητής από το Eton College, με σπουδές στο Cambridge, στο ULB των Βρυξελλών και το INSEAD, ο νέος πολιτικός διατελεί ταυτόχρονα υπουργός αρμόδιος για θέματα του Λονδίνου- του μεγαλύτερου κόμβου συνδυασμένων μεταφορών στη Γηραιά Ήπειρο.

Ο Jo Johnson εκλέγεται στο Orpington, μια από τις νοτιοανατολικές εκλογικές περιφέρειες του Λονδίνου, συγκεντρώνοντας μάλιστα το 63% των ψήφων. Σημειώνεται πως το Orpington παραδοσιακά εκλέγει βουλευτές από το Συντηρητικό Κόμμα, ενώ αποτελεί ένα από τα προπύργια των Συντηρητικών, με χαμηλά ποσοστά ανεργίας.

Η επιλογή του κ. Johnson, ως αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, συμπίπτει μάλιστα με το αίτημα του UK Chamber of Shipping για αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης της χώρας, ενώ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η βρετανική ναυτιλία έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη για εξωστρέφεια.

Σημειώνεται πως η Teresa May είχε, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ανακοινώσει την πρόθεση της για ριζική ανανέωση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η αποχώρηση του John Hayes από το υπουργείο Μεταφορών αποτελεί έκπληξη για τη ναυτιλιακή κοινότητα της χώρας, κυρίως λόγω της μεγάλης εκτίμησης που έχαιρε στους ναυτιλιακούς κύκλους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.