Νέο παγοθραυστικό πλοίο μεταφοράς LNG

Νέο παγοθραυστικό πλοίο μεταφοράς LNG

335
Νέο παγοθραυστικό πλοίο μεταφοράς LNG
Φωτό Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες η τελετή ονοματοδοσίας ενός νέου παγοθραυστικού πλοίου μεταφοράς LNG, το οποίο είχαν παραγγείλει από κοινού στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., Ltd. (DSME), τον Ιούλιο του 2014, η Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL) και η China COSCO Shipping Corporation Limited (China COSCO Shipping).

Το νέο παγοθραυστικό LNG carrier φέρει το όνομα «Vladimir Rusanov», ενός σημαντικού Ρώσου γεωλόγου και εξερευνητή της Αρκτικής. Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία πλοία που έχουν παραγγείλει οι δύο εταιρείες στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία και πρόκειται να ξεκινήσει τους πλόες του τον προσεχή Μάρτιο, εξυπηρετώντας τις ανάγκες μεταφοράς LNG από τον σταθμό «Yamal LNG Project» στην περιοχή της ρωσικής Αρκτικής.

Τόσο το «Vladimir Rusanov» όσο και τα αδελφά του πλοία θα μπορούν να πλέουν σε παγωμένες θάλασσες, με δυνατότητα θραύσης πάγου πάχους έως και 2,1 μέτρων. Το μήκος τους φτάνει τα 299 μέτρα, το πλάτος τους τα 50 και το βύθισμα τα 12 μέτρα. Θα μπορούν να μεταφέρουν 172.000 κυβικά μέτρα LNG.

Και τα τρία πλοία θα μεταφέρουν LNG από το «Yamal LNG Project» σε όλες τις διεθνείς αγορές και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Επίσης, θα έχουν την δυνατότητα πλεύσης στην Αρκτική Θαλάσσια Διαδρομή μεταφέροντς LNG στην ανατολική Ασία μέσω του Βερίγγειου Πορθμού κατά την διάρκεια των  θερινών μηνών.LNG

Να σημειωθεί ότι MOL και China COSCO Shipping έχουν ανακοινώσει μία ακόμα συνεργασία τους, που αφορά στη συνιδιοκτησία τεσσάρων νέων, συμβατικών πλοίων μεταφοράς LNG, τα οποία θα παραδοθούν κατά τα έτη 2019-2020 και θα εξυπηρετήσουν και αυτά τις εξαγωγικές ανάγκες του «Yamal LNG Project».

Φωτό: mol.co.jp & ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/DAEWOO SOUTH KOREA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.