Αγνοούμενοι από σύγκρουση πλοίων στην Σινική Θάλασσα

Αγνοούμενοι από σύγκρουση πλοίων στην Σινική Θάλασσα

1716
Αγνοούμενοι από σύγκρουση πλοίων στην Σινική Θάλασσα
Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τριάντα δύο άνθρωποι, 30 Ιρανοί και δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές, αγνοούνται εδώ και λίγες ώρες, έπειτα από τη σύγκρουση στην Ανατολική Σινική Θάλασσα ενός φορτηγού πλοίου και ενός δεξαμενόπλοιου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αλλά και ξένα ειδησεογραφικά μέσα. Η σύγκρουση σημειώθηκε 160 μίλια στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Κίνας, κοντά στη Σαγκάη.

Στο δεξαμενόπλοιο μήκους 274 μέτρων, το οποίο μετέφερε 136.000 τόνους πετρελαίου, μετά την σύγκρουση, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας, προκλήθηκε διαρροή πετρελαίου και ξέσπασε πυρκαγιά. Σύμφωνα με το κινεζικό Υπουργείο, το υπό σημαία Παναμά πλοίο «χάθηκε ολοκληρωτικά στις φλόγες».

Η σύγκρουση των δύο πλοίων σημειώθηκε εχθές γύρω στις 20:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας). Η τύχη του πληρώματός του δεξαμενοπλοίου, που αποτελείτο από 32 άτομα, 30 Ιρανούς και δύο πολίτες του Μπανγκλαντές, αγνοείται.

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με το κινεζικό Υπουργείο Μεταφορών, που διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του πως το άλλο πλοίο, ένα κινεζικό φορτηγό πλοίο, «δεν υπέστη ζημιές που να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά του».

Το κινεζικό πλοίο, το νηολογημένο στο Χονγκ Κονγκ «CF Crystal» που μετέφερε σιτάρι, είχε 21μελές πλήρωμά το οποίο και διασώθηκε και όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συμμετέχει, επίσης, ένα πλοίο της νοτιοκορεατικής ακτοφυλακής καθώς και ένα αεροσκάφος.

Φωτό Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/LUIS MONROY

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.